Brug af farvefunktioner
Når du foretager farvejusteringer, har du adgang til visningen Farvetilpasning i afspillerpanelet.
Du kan både skabe dit eget kreative look og importere LUT-profiler (LookUp Table – opslagstabel).
I mange tilfælde kan du opnå gode resultater ved at bruge Grundlæggende funktioner, men de andre værktøjer til farvekorrigering og farvetilpasning giver en mere præcis kontrol. Nogle gange er det et spørgsmål om præference, og nogle gange er det et spørgsmål om, at et bestemt værktøj gør det nemmere at opnå et specifikt resultat.
Videoområder
Videoområder gør det muligt at evaluere tonen og farven i dit videoklip ved at vise klippets farvedata i forskellige visuelle repræsentationer. Fordi oplysningerne er databaserede, kan områder hjælpe dig med at justere farve og tone på en måde, hvor du ikke udelukkende er afhængig af farvekalibreringen på den skærm, du arbejder med. Du finder flere oplysninger om videoområder under Videoområder.
* Adgang til farvekorrigerings- og farvetilpasningsfunktioner
1 Vælg et klip på tidslinjen.
2 Åbn panelet Editor, klik på Farve, og vælg en af de følgende indstillinger:
Grundlæggende
Nuancekurve
HSL-justering
Farvehjul
* Anvendelse af en LUT-profil
1 Vælg et klip på tidslinjen.
2 Åbn panelet Editor, og klik på Farve > Grundlæggende.
3 Nederst i området Grundlæggende indstillinger skal du klikke på rullemenuen ved siden af LUT-profilen og vælge en LUT-profil eller klikke på Browse (Gennemse) og navigere til den fil, du vil anvende.