Opbygningen af en montageskabelon
Lad os undersøge det medfølgende tema "Moderne 50'ere", der indeholder fem skabeloner som eksempler på, hvordan temaer virker: Åbning, Overgang A, Overgang B, Overgang C, Slutning.
Alle skabelonerne i dette specifikke tema benytter samme baggrundsdesign – et abstrakt, rullende mønster. Det er synligt hele tiden, undtagen ved videosegmenter i fuldskærm. Farveskemaet for mønsteret vælges ved hjælp af parameterkontrollen, der er tilgængelig for hver af disse skabeloner i montageeditoren.
Lad os kigge nærmere på en af skabelonerne: Åbning.
Åbning: En åbningsskabelon starter som regel med en eller anden animation, herunder titler, og slutter af med et billede i fuldskærm. Vores eksempel "Moderne 50'ere" følger dette mønster.
Den rullende baggrundsanimation løber igennem det meste af denne sekvens. Inde i animationen vises to overskrifter, der kan tilpasses. De repræsenteres i diagrammet nedenfor med linjer på linjen "Animation". Begge overskrifter kommer flyvende ind og ud af framen (den mørke linje) med halvandet sekunds pause, hvor der vises noget stillestående på skærmen (den hvide linje).
Skematisk fremstilling af åbningsskabelonen for temaet "Moderne 50'ere" i dets standardlængde på ca. 14 sekunder.
I samme øjeblik, som overskrift nr. to forlader framen, vises en animeret menu med det aktive undervideoklip. Videoen zoomer til fuldframe ved tiden 11:18 i skabelonklippet og bliver der til slutningen (den hvide del af "Video"-linjen i diagrammet).
Standardindstillingen af klippets længde er 14:00. Det indsatte videoklip starter på et fastlåst tidspunkt ved 7.03 og løber til slutningen. Dets længde er derfor 6:27. Hvis dit videounderklip er langt nok, kan du forlænge det overordnede klip og derved forlænge den del af videoen, der vises i fuldskærm. Denne mulighed er angivet i diagrammet ovenfor med pilen for enden af "Video"-linjen.