Lydfunktioner i Pinnacle Studio
På projektets tidslinje opfører lydklip sig næsten på samme måde som andre typer klip, men tidslinjen har også nogle særlige lydfunktioner.
I denne gruppe med knapper til tidslinjens værktøjslinje er de fremhævede knapper lydrelaterede. Lydmixer, Opret sang, Stemmeoverlægning og Lyd-ducking.
Lydspoling aktiveres af denne knap i den højre ende af værktøjslinjen.
Tidslinjens værktøjslinje har f.eks. en knap til en pop op-lydmixer, som giver dig mulighed for at styre klips dynamik med keyframes. En knap giver dig mulighed for at lave et ScoreFitter-baggrundsmusikklip. En anden knap gør det muligt at optage en stemmeoverlægning og giver dig mulighed for at anvende lyd-ducking. Et andet sted på værktøjslinjen er der en knap til at slå en lydmarkør til/fra, hvilket giver dig mulighed for at overvåge lyden i korte sekvenser, når du trækker markøren langs tidslinjen.
* Biblioteket
Lyd- og musikklip kommer ind i din produktion via biblioteket, som kan håndtere lydfiler i wav, mp3 og andre standardformater. Når du ønsker at tilføje lydfiler til din produktion, kan du gøre det ved at trække den ønskede mediefil fra biblioteksbrowseren og direkte til projektets tidslinje.
* Lydkorrektioner
Når du vælger et lydklip i tidslinjen og åbner panelet Editor > Korrektioner, kan du anvende forskellige reparationer og brugertilpasninger, herunder støjreduktion, komprimering og regulering. I modsætning til effekter (næste afsnit) kan disse værktøjer også anvendes på lydfiler i biblioteket. Når du senere anvender mediefilen i et projekt, følger rettelserne med. Du kan justere dem yderligere på tidslinjen, hvis du ønsker det. Korrektioner er ikke-destruktive, dvs. at de korrigerede lydfiler ikke ændres på nogen måde.
* Lydeffekter
Når du vælger et lydklip i tidslinjen og åbner panelet Editor > Effekt, finder du forskellige metoder til at forbedre, ændre eller more dig med lydklip. I modsætning til de netop beskrevne korrektionsværktøjer kan effekter ikke anvendes direkte på medieindhold i biblioteket, men kun i et projekt. Effekterne har forudindstillede parameterkombinationer, som du kan redigere yderligere alt efter behov.