Kanalmikser
Kanalmixeren giver dig mulighed for at lave niveaujusteringer og omdirigere lydsignaler fra deres oprindelige kanaler til nye kanaler. Du kan f.eks. bruge mixeren til at komprimere separate stereokanaler til en venstre eller højre monokanal.
Hvis du skal bruge funktioner, som ikke findes i kanalmixeren, bør du overveje at anvende kanalværktøjseffekten på klippet. Se Lydeffekter for at få oplysninger om kanalværktøjet.
Niveaujustering: Klik på skyderen under niveaumåleren for at indstille klippets afspilningsniveau. Det niveau, du angiver, vil blive brugt, hver gang klippet afspilles eller anvendes på en tidslinje. Det røde område på måleren repræsenterer overmodulation af lyden og bør undgås, hvis det er muligt. Klik på normaliseringsknappen for at bestemme det maksimale niveau, som det er sikkert at bruge.
Stereo: Denne rulleliste indeholder alle valgmuligheder til omdirigering af lydsignaler, som f.eks. en kanalomskifter (f.eks. udskiftes venstre med højre) eller en kombination af et to-kanals stereosignal på en monokanal.
Rullemenuen for stereo med indstillingerne for kanal-routing.
Knappen Normalisering: Knappen Normaliser undersøger lydeksemplerne i den indlæste lyd for at bestemme, hvor meget amplituden kan forøges ensartet uden overmodulation (skinger digital klipning) af nogen af lydeksemplerne. I modsætning til komprimering og begrænsning, som justerer lydmaterialets dynamik, bevarer normalisering dynamikken ved at forøge (eller formindske) amplituden ensartet.
* Bølgediagram og frekvensspektrum
Lydbølgediagrammet giver et statisk billede af, hvordan udsvinget for lyden ændrer sig over tid.
Bølgediagrammet viser, hvordan lydniveauet ændrer sig over tid. Ved stereooptagelser er diagrammet opdelt horisontalt med den venstre kanal øverst som vist her.
Frekvensspektrumvisningen er en alternativ, dynamisk visning af det samme lydmateriale. Den viser, hvordan lydens spektrum ændres, mens den afspilles.
Frekvensspektret deler lydsignalerne op efter frekvensbånd og viser lydniveauet i hvert bånd. De laveste frekvenser er til venstre. Topniveauerne angives med et lille felt over hver af hovedlinjerne, hvor et topniveau er blevet registreret inden for de sidste få sekunder.