Samlinger
I stil med projektbakker er samlinger virtuelle mapper. Samlinger oprettes dog ikke automatisk (der er to undtagelser). Dette betyder, at du har den fulde fleksibilitet til at oprette og slette dem, som du ønsker. For biblioteket er en samling blot en tilfældig gruppering af mediefiler – en mængde bibliotekselementer uden ordnende princip. Der kan sikkert være en god grund til at samle særlige filer i en bestemt samling, men biblioteket behøver ikke nødvendigvis at kende til den.
En særlig samling med navnet Seneste importering opdateres automatisk efter hver importhandling for at vise de tilføjede medier. Umiddelbart efter import kan du gå ind i denne samling og begynde at arbejde med det nye materiale.
En anden automatisk oprettet samling er Seneste Smart-oprettelse, som lagrer de medier, du har valgt i din sidste SmartMovie-produktion.
Hierarkisk ordnede samlinger understøttes også. De øverste samlinger i hierarkiet bruges som underafsnit af niveauet Samlinger.
* Sådan oprettes en ny samling
1 Klik på ikonet i statuslinjen for niveauet Samlinger, og skriv et navn i tekstfeltet.
2 Afslut processen ved at trykke på Enter.
Tip: Alternativt kan du vælge Tilføj til samling > Opret ny samling fra genvejsmenuen til en vilkårlig mediefil.
* Sådan håndteres samlinger
1 Højreklik på en samling, og vælg en kommando til for at omdøbe eller slette samlingen eller oprette en undersamling, som placeres under den aktuelle samling.
* Sådan arrangeres en samling
Træk og slip en samling i mappetræet med musen. Når du trækker en samling hen til en anden samling og slipper den, bliver den til en undersamling.
* Visning af samlede mediefiler
Når du klikker på en samlings navn, vises den i browseren. Når du bevæger musemarkøren hen over en mediefil på listen, vil de samlinger, den er en del af, "lyse op" i mappetræet.
* Handlinger på samlede mediefiler
Disse handlinger kan udføres fra genvejsmenuen til enhver fil i en samling. For at udføre dem på en gruppe af elementer skal du først vælge dem ved hjælp af musen (brug Ctrl-klik og Skift-klik for at vælge flere efter behov) eller ved at trække en ramme rundt om filerne. Højrekik inden for det udvalgte område for at åbne genvejsmenuen.
* Sådan tilføjes til en samling
Vælg en samling i undermenuen Tilføj til samling for at tilføje det udvalgte element/elementerne.
Tip: Alternativt kan du trække samlingen hen til den samling, hvor du ønsker at tilføje den.
* Sådan fjernes elementer fra en samling
Klik på kommandoen Fjern for at fjerne elementet (eller elementerne) fra samlingen. Som sædvanlig i biblioteket bliver de originale mediefiler ikke påvirket, så når du fjerner en video eller en anden fil fra en samling i biblioteket, slettes den ikke fra andre biblioteksplaceringer.