Menuknapper (kendt Author-fane)
Alle visuelle elementer i din diskmenu kan bruges som en "knap", der linker til andet indhold i din film. Dog kan elementer, der er angivet som "Ikke en knap", ikke linke til noget.
* Knaptyper
En menuknaps type er den eneste faktor, der bestemmer, hvordan den fungerer. I en diskproduktion med god authoring stemmer tekst og udseende altid overens med denne knapfunktion, men de har ingen indvirkning på den. Der er fem tilgængelige typer af knapper.
Normal: Denne knaptype lader tekst, billede eller form fungere som link til en kapitelmarkør på tidslinjen for dit diskprojekt eller til en menu på menulisten.
Minivisning: I denne udgave af knaptypen Normal vises en miniature fra din tidslinje på knappen.
Forrige og Næste: Disse knaptyper styrer normalt navigationen mellem siderne i menuer med flere sider på menulisten. Under afspilning skjules knapperne automatisk, når deres mål ikke eksisterer (på første og sidste side i en menu med flere sider). Da deres opførsel er fastsat, kan disse knapper ikke linkes til kapitelmarkører.
Rod: Knapper af denne typer linker til den første menu på menulisten. Dens funktion kan ikke ændres.
* Knapper for menuer med flere sider
Hvis du tilføjer både knappen Næste og Forrige til en menu, kan den fungere som en menu med flere sider. Hvis en af knapperne mangler, kan menuen ikke bruges i tilstanden Menu med flere sider.
* Forudindstillinger af knapper
Klik på fanen Knapper øverst i menueditoren for at få vist de tilgængelige kategorier af menuknapper, der er lavet på forhånd. Vælg en knap, hvorefter den vises i midten af forhåndsvisningsområdet, hvorfra du kan trække den til den ønskede position.
De tre kategorier afspejler de knaptyper, som blev beskrevet tidligere. Kategorien Navigation indeholder alle knapper af typerne Næste, Forrige og Rod.
Generelle knapper: Disse billeder bruges sammen med knapper af typen Normal, som kan linkes til alle kapitelmarkører på din tidslinje.
Navigationsknapper: Disse design er tiltænkt knapperne Næste, Forrige og Rod med fastlagt navigation.
Minivisningsknapper: Disse indeholder et miniatureområde, hvor du kan se en forhåndsvisning af et klip på tidslinjen.
* Knapindstillinger
Menuen Knapindstillinger findes til højre for forhåndsvisningsområdet i menueditoren.
Menuen Knapindstillinger er en del af menueditoren.