Projektindstillinger i kontrolpanelet
På denne side i kontrolpanelet i Pinnacle Studio kan du vælge standardindstillinger for nye projekter, titler og overgange.
Nyt filmprojektformat: Vælg en opløsning (som f.eks. PAL eller HD 1920 x 1080i), som derefter anvendes som standard for hver ny tidslinje, du opretter. Alternativt kan du lade det først klip, der er placeret på tidslinjen, definere formatet for projektet med indstillingen Vælg format ud fra det først tilføjede klip i projektet. Formatet for den aktuelle tidslinje kan ændres når som helst under redigeringen ved hjælp af tidslinjeindstillingerne yderst til venstre på tidslinjens værktøjslinje.
Opspor format fra det første klip: Opsporer formatet fra det første klip, der er føjet til projektet. Hvis formatet ikke kan opspores, benyttes formatet Nyt Filmprojekt.
Standardvarigheder: Indstil standardvarighederne for titler, billeder og overgange, første gang de vises på tidslinjen. (Når de først er der, kan kliplængden naturligvis beskæres som ønsket).
Overgangstilstand: Gør det muligt at vælge mellem Oprethold tidslinjesynkronisering (anbefales) og Overlap klip (nedarvet tilstand). Se Overgange for at få flere oplysninger.
Linealzoom: Når denne indstilling er valgt, kan du trække vandret i tidsskalaen for at zoome ind og ud på tidslinjen. I denne tilstand skal du trække direkte i tidslinjemarkørens håndtag for at spole eller genplacere afspilningslinjen. Når Linealzoom er slået fra, kan du klikke et vilkårligt sted på skalaen for at flytte afspilningslinjen. I begge tilfælde kan du også zoome ind eller ud ved hjælp af:
• Plus- og minustasterne på det numeriske tastatur
• Mappetræet nederst på tidslinjen
• Rullepanelerne under forhåndsvisningerne
Aktivér beskæringstilstand ved at klikke tæt på udklip: Aktive denne indstilling for at starte trimningstilstand ved at klikke. Hvis indstillingen er slået fra, kan trimningstilstand aktiveres med knappen Trimningstilstand på tidslinjens værktøjslinje.
Montage Skalering: Angiver standardmetoden for tilpasning af indhold til montageskabelonerne: Ingen (ingen skalering), Pas ind eller Beskær.