Glidende overgange (Ultimate)
Kategorien Glidende overgange består af bevægelsesbaserede animerede effekter, der slører overgangen fra det ene klip til det andet, hvilket skaber det, der kaldes et usynligt cut. Uanset om bevægelsen er opad, nedad eller til siden, svarer resultatet til en lynpanoreringseffekt. Nogle overgange omfatter rotation, og du kan redigere overgangene for at styre indstillingerne for zoomniveau, position, kantblødhed og rotation. Du kan eksempelvis zoome ind og justere himlen i det første klip med en himmel med en lignende farve i det andet klip, så du sikrer, at overgangen er så glidende som muligt.

Med rektanglerne for glidende overgang (til venstre) kan du indstille de områder, der kan overlappe og sammenblandes. Du kan derefter bruge forhåndsvisningsområdet (til højre) til at kontrollere resultatet
* Brug af en glidende overgang
1 På tidslinjen skal du vælge, hvor du vil anbringe en glidende overgang. Sørg for, at klippene er beskåret til de frames, som har indhold, du kan bruge til overgangen.
2 I fanen Rediger skal du klikke på navigationslinjen til panelet Bibliotek og derefter vælge Overgange.
3 Naviger til kategorien Glidende overgang, og klik på en minivisning af en overgang.
Du kan få vist overgangen i afspillerpanelet.
4 Træk overgangen til tidslinjen, og anbring den mellem to klip, i begyndelsen af det andet klip.
5 Se en forhåndsvisning af resultatet i afspillerpanelet. Du kan stoppe her, hvis du kan lide resultaterne.
6 Hvis du vil redigere overgangen, kan du højreklikke på overgangen på tidslinjen og vælge Overgang > Rediger.
Panelet Editor åbnes med indstillingerne for den glidende overgang. I afspillerpanelet kan du få de to klip til at flugte i et interaktivt område.
7 Juster en af de følgende indstillinger:
Varighed: Indstiller overgangens samlede varighed.
Overgangstype > Vælg: Skifter forhåndsindstillinger for glidende overgange.
Klip A-position/Klip B-position: Giver dig mulighed for at bruge glidere i stedet for det interaktive håndikon til at indstille klippenes position.
Klip A-størrelse/Klip B-størrelse: Zoomer ind på eller ud fra et specifikt område af dit klip ved at justere klippets størrelse. Dette hjælper dig med at isolere matchende områder i hvert klip.
Kantblødhed: Juster kantens blødhed langs overgangslinjen for klippene.
Roter retning: Hvis du vælger en forhåndsindstilling, som omfatter rotering, kan du vælge mellem en bevægelse Med uret eller Mod uret.
8 Hvis du vil have klippene til at flugte, skal du i det interaktive område af panelet for glidende overgang anbringe din markør over det klip, du vil genplacere, og når håndikonet vises, skal du trække klippet. Anbring området det sted, hvor du vil have overgangen, inden for det gule rektangel. Gør det samme med det andet klip, idet du sørger for, at klippene overlapper hinanden langs overgangslinjen for de to rektangler.
Forhåndsindstillingen for opad og rotering blev brug til at få de to himmelområder til at flugte. Klip A er nederst, og størrelsen er øget for at vælge et område, der matcher himlen i klip B (øverst).
Bemærk: De gule rektangler skal være helt udfyldt af hvert klip. Et tomt område resulterer i grove linjer.
9 I afspillerpanelet skal du klikke på Afspil for at afspille overgangen.
10 Finjuster funktionerne, indtil du opnår de ønskede resultater.