Håndtering af bibliotekets mediefiler
Medier og andet råmateriale kan tilføjes til biblioteket på flere forskellige måder. F.eks. føjes indhold, som leveres med Pinnacle Studio, såsom skabeloner, titler, overgange og effekter, til biblioteket, når du installere programmet.
Hvis du aktiverer Overvågningsmapper, opdager biblioteket automatisk mediefiler på din computer ved med jævne mellemrum at søge i standardmedieplaceringerne i Windows. Du kan tilføje dine egne overvågningsmapper (se nedenfor), og disse vil også automatisk blive opdateret.
Endelig kan du importere medier manuelt ved hjælp af en af flere metoder.
Overvågningsmapper
Du kan aktivere overvågningsmapper, så de overvåger mapper på computeren. Hvis du tilføjer mediefiler, som f.eks. videoklip, til en overvågningsmappe eller en af dens undermapper, bliver de automatisk en del af mediebiblioteket i mappetræet. Biblioteket opdateres, hver gang programmet tændes, og mens programmet kører.
Overvågningsmapper konfigureres på siden Overvågningsmapper under Kontrolpanelet for Pinnacle Studio. For hver mappe, du tilføjer, kan du angive, om der skal "kigges efter" en bestemt slags understøttet medietype eller efter alle. Se Opsætning og præferencer for at få flere oplysninger.
Import
Hvis du ønsker at importere en stor mængde medier eller forskellige slags medier eller importere fra et analogt medie, som f.eks. VHS-bånd, skal du trykke på knappen Import næsten øverst i programmets vindue for at åbne importøren. Se Importøren for at få alle oplysninger.
Hurtig import: Knappen Hurtig import øverst til venstre i biblioteket åbner en Windows-fildialogboks til hurtig import af filer fra harddisken eller anden lokal lagerenhed. Nye mapper i de tilsvarende mediekategorier (billeder, video, lyd og projekter) oprettes til de angivne filer. Derudover lægges de importerede elementer ind i samlingen Seneste import.
Direkte import via træk og slip: For at vælge og importere filer i ét trin kan du trække dem fra Windows Stifinder eller skrivebordet og slippe dem i browseren. De nye elementer vises med det samme i samlingen "Seneste importering", som oprettes til denne funktion efter behov.
Eksport direkte fra biblioteket
Alle billed-, video- og lydfiler eller projekter i panelet Bibliotek kan eksporteres direkte fra hovedbiblioteket, "som de er", til enten en cloud-tjeneste eller en disk ved hjælp af genvejsmenuen. Du kan vælge andre eksportindstillinger ved at vælge Eksport i genvejsmenuen. Se Eksportøren for at få alle oplysninger.
For at gemme en mediefil i biblioteket på en disk skal du vælge Brænd diskbillede i genvejsmenuen. Du kan nøjes med at brænde filen eller et diskbillede, hvis du har oprettet et. Hvis du vælger flere mediefiler og bagefter vælger Brænd diskbillede, vises alle mediefiler i dialogboksen Brænd filer til disk. Du kan tilføje flere mediefiler ved at klikke på filikonet og søge efter dem. Du kan også slette filer fra listen før brændingen.
Fjernelse af elementer fra biblioteket
For at fjerne et element eller en samling af flere elementer fra biblioteket skal du vælge Slet valgte i genvejsmenuen eller trykke på tasten Delete. En dialogboks lader dig godkende listen over mediefiler, der skal fjernes fra bibliotekets database. Som standard slettes filerne ikke, men hvis du ønsker det, kan du slette dem helt ved at vælge indstillingen Fjern fra bibliotek og slet. Vær forsigtig, for denne kommando virker for alle typer af mediefiler i biblioteket, også dine Pinnacle Studio-projekter, hvis nogle af disse er valgt.
Når alle filerne i en mappe er fjernet, skjuler biblioteket også mappen.