Tonekurve
Tonekurven giver dig mulighed for at udføre farve- og tonekorrektioner ved at justere enten individuelle farvekanaler eller den samlede (RGB) kanal.
Grafens X-akse repræsenterer de originale toneværdier (fra fremhævede områder til højre, til skygger til venstre). Grafens Y-akse repræsenterer de justerede toneværdier (fra mørk/mindre farve nederst, til lys/mere farve øverst).
Den diagonale linje på grafen er, hvad du justerer for at oprette din “kurve”. Hvis kurven flyttes op og til venstre, bliver klippet lysere, og farven øges på alle kanaler. Hvis kurven flyttes ned og til højre, bliver klippet mørkere, eller farven reduceres på en given kanal. Hvis du for eksempel har et klip med en blå farvetone, kan du reducere det blå i billedet ved at vælge den blå kanal og flytte kurven ned og til højre.
Du kan tilføje en eller flere noder til kurven for at give dig mere præcis kontrol over de områder, du vil justere.
* Justering af farve og tone med tonekurve
1 Åbn panelet Editor, og klik på Farve > Tonekurve.
2 Under kurven skal du vælge en af de følgende farvekanalindstillinger:
RGB – giver dig mulighed for at redigere de røde, grønne og blå kanaler i et kombineret histogram
Rød – giver dig mulighed for at redigere den røde kanal separat
Grøn – giver dig mulighed for at redigere den grønne kanal separat
Blå – giver dig mulighed for at redigere den blå kanal separat
3 Træk punkter på grafen for at justere forholdet mellem Input-niveauerne (lysstyrken for de oprindelige pixel) og Output-niveauerne (lysstyrken for de korrigerede pixel).
4 Hvis du vil føje et punkt til kurven, skal du klikke langs linjen, hvor du vil tilføje punktet.
Bemærk: På ethvert tidspunkt kan du nulstille kurven ved at klikke på Nulstil alle.