Brug af lyd-ducking til automatisk justering af lydstyrke
Lyd-ducking bruges til automatisk at reducere lydstyrken, så du bedre kan høre et andet spor. Hvis du f.eks. har et videoprojekt, der omfatter musik og stemmeoverlægning, kan du bruge lyd-ducking til automatisk at skrue ned for musiklydstyrken, når fortælleren taler. Du kan justere den grænse, som udløser "ducking", og du kan justere, hvor meget lydstyrken på baggrundssporet skal falde.
* Anvendelse af lyd-ducking
1 Marker det spor på tidslinjen, som du ønsker at "ducke" (med henblik på selektivt at reducere lydniveauet), og klik på knappen Lyd-ducking på værktøjslinjen.
2 I dialogboksen Lyd-ducking skal du vælge det hovedspor i feltet Master-spor, som du vil høre.
3 Juster følgende knapper:
Ducking-niveau – bestemmer reduktionen af lydstyrken. En højere værdi medfører en lavere lydstyrke.
Grænse – bestemmer det lydstyrkeniveau på master-sporet, som vil udløse en reduktion af lydstyrken i de andre spor. Du vil sandsynligvis være nødt til at eksperimentere med forskellige indstillinger for at opnå de ønskede resultater.
Angreb – bestemmer den tid, det tager at reducere volumen til Ducking-niveau, efter at Tærskel er nået.
Slutte langsomt – bestemmer den tid, det tager at vende tilbage til det almindelige klipvolumen fra Ducking-niveau
Hvis du vil bruge ducking på alle lydspor, der ikke er master-spor, skal du aktivere Anvend på hele tidslinjen. Hvis du kun vil bruge ducking på det valgte spor, skal du aktivere Anvend på udvalgte klip.

I dette eksempel er det øverste spor et stemmeoverlægningsspor, som var angivet som master-spor. Der blev anvendt ducking på musiksporet nederst for selektivt at reducere musiklydstyrken, når fortælleren talte på stemmeoverlægningssporet, som angivet med den blå bølgeform. Den grønne linje repræsenterer lydstyrkeniveauet og viser, hvor ændringerne i lydstyrken forekommer.
* Fjernelse af lyd-ducking
Højreklik på et spor på tidslinjen, der anvender lyd-ducking, og vælg Fjern ducking.