Brug af keyframes
Keyframing er en metode, der bruges til at kortlægge individuelle egenskaber for et valgt element til specifikke øjeblikke i en video. Ved at indstille flere keyframes kan du nøjagtigt ændre ting som position, dækkeevne og størrelsen af elementer under hele videoens varighed. Keyframes kan findes i panelet Editor , hvor du kan få adgang til og styre indstillingerne for Klippegenskaber samt Korrektioner, Farve, Effekt, 360-video, Panorering og zoom og Flytning af tid. Keyframes er også tilgængelige i panelerne Maske og Titel samt andre steder i programmet. Et keyframeområde vises til højre for de egenskaber og funktioner, der er angivet i det panel, du har åbent.
* Sådan bruges keyframes i keyframeområdet
1 Træk tidslinjemarkøren til den position, hvor du vil tilføje en keyframe, i et af de paneler, der indeholder et keyframeområde.
2 Klik på knappen Tænd/sluk for keyframing (diamant) til højre for det kontrolelement, du vil justere (nogle gange er der en tænd/sluk-knap over en sektion, der tilføjer keyframes for hele sektionen). Knappen bliver orange, når keyframing er tændt, og for individuelle egenskaber vises kontrolelementer for keyframing til højre for knappen.
Bemærk: Når du tænder for keyframing, tilføjes en keyframe automatisk i den aktuelle tidslinjemarkørposition.
3 Vælg de indstillinger, du ønsker for den aktuelle keyframe.
4 Gør et af følgende for at indstille og administrere dine keyframes, hvor du flytter tidslinjemarkøren, hver gang du vil indstille en ny keyframe:
Tilføj en keyframe: Klik på den hvide knap Tilføj/fjern keyframe (diamant) ved siden af det kontrolelement, du vil indstille. Derefter kan du justere kontrolelementet og bruge forhåndsvisningen i vinduet Afspiller som reference.
Vælg en keyframe: Klik på pilene (trekanter) på hver side af knappen Tilføj/fjern keyframe for at navigere til en bestemt keyframe, eller træk hen over keyframen (keyframen vises som orange, når du vælger det ved at trække).
Vælg flere keyframes: Når du arbejder med keyframes, der ikke er i start- eller slutpositionerne, kan du trække på tværs af keyframes for at vælge flere (keyframes vises som orange, når du vælger dem ved at trække). Du kan derefter trække keyframesne til en ny position eller højreklikke for at få adgang til funktionerne Slet, Klip, Kopiér og Indsæt.
Flyt en keyframe: Klik på en keyframe, og træk den vandret til en ny position.
Kopiér og indsæt en keyframe: Vælg en eller flere keyframes, højreklik på en valgt keyframe og vælg Kopiér. I keyframeområdet skal du højreklikke der, hvor du vil sætte keyframesne, og vælge Indsæt.
Slet en keyframe: Vælg keyframen (ved hjælp af pilene), og klik på knappen Tilføj/fjern keyframe (ikonet ændres i tilstanden "Fjern"), eller træk hen over en keyframe for at vælge den. Højreklik dernæst på keyframen og vælg Slet.
Advarsel: Hvis du deaktiverer keyframing (ved at klikke på knappen Sluk for keyframing), mister du alle keyframes for det pågældende kontrolelement (keyframes bliver ikke skjult, de bliver fjernet helt). Hvis du klikker på knappen Tænd/sluk for keyframing på en titellinje for en sektion, fjernes alle keyframes for alle kontrolelementer.
Knappen Tænd/sluk for keyframing på en titellinje vil fjerne alle keyframes for alle kontrolelementer i den pågældende sektion.
I dette eksempel er tidslinjemarkøren justeret i forhold til to keyframes. Du kan fjerne en valgt keyframe ved at klikke på knappen Tilføj/Fjern keyframe (ruder med en linje igennem sig), som vises til højre for kontrolelementet.