Korrektion af vidvinkelobjektiv
Vidvinkelobjektiver, som ofte anvendes i videokameraer, er rigtig gode til at fange en bred scene, men de skaber forvrængninger i videomaterialet. Korrektion af vidvinkelobjektivhar forudindstillinger (f.eks. til visse GoPro-kameraer) og manuel styring, som kan bruges til at reducere forvrængning.
Forvrængning (venstre) kan reduceres (højre) med Korrektion af vidvinkelobjektiv.
* Sådan korrigeres forvrængninger fra vidvinkelobjektiver
1 I tidslinjen skal du dobbeltklikke på et klip med objektivforvrængning, og derefter skal du gå ind i panelet Editor og klikke på Korrektioner > Korrektion af vidvinkelobjektiv.
2 I rullemenuen Vælg forudindstilling skal du vælge en forudindstilling.
Som standard gælder forhåndsvisningen af korrektionen for hele klippet. Du kan slå forhåndsvisning til eller fra ved at klikke på den firkantede Aktivér/Deaktiver-knap til højre for Korrektion af vidvinkelobjektiv.
Avancerede brugere kan manuelt justere indstillingerne for at korrigere forvrængninger