Grunderna i flerkameraredigering
Följande steg ger en grundläggande översikt i multikameraredigering.
1 Importera de video- och ljudklipp som du vill använda till Biblioteket i Pinnacle Studio.
2 Markera klippen i Biblioteket och importera den till Flerkameraredigeraren med det speciella importfönstret där du kan tilldela klippen till ”Kamera 1”, ”Kamera 2” osv.
3 Synkronisera klippen i tidslinjen. Du kan göra detta automatiskt om alla klippen har ljud, men det finns flera olika metoder du kan använda för synkronisering.
4 Välj det ljud du vill behålla (om du använder originalljudet). Du kan också välja ett separat ljudspår.
5 Börja bygga din flerkamerakompilering. Du kan spela upp alla klippen samtidigt, och i flervyrutan klickar du på den kamera du vill visa. Du kan byta klipp så många gånger du vill. Huvudrutan för förhandsgranskning visar det material som valts. Du kan sedan granska ditt projekt i spåret Flerkamera och finjustera det.
6 Avsluta Flerkameraredigeraren för att ytterligare finputsa och överföra projektet med Pinnacle Studio.
Viktigt! Vi rekommenderar att du slutför flerkameraredigeringen innan du avslutar Flerkameraredigeraren. Ändringar som du gör i projektet i någon annan redigerare kanske inte stöds om du öppnar projektet igen i Flerkameraredigeraren. Detta betyder att vissa ändringar kan gå förlorade.