Använda ansiktsigenkänning för maskspårning
Du kan använda verktyget Ansikte för att skapa en mask och sedan spåra ansiktets rörelse ett videoklipp. Med den här funktionen är det enklare att skapa en utsuddande effekt eller pixelering för att skydda någons identitet, eller använda förbättrande eller kreativa effekter på ett ansikte, eller tvärtom: skydda ansiktet medan du använder en effekt på omgivande områden.
Ansiktsigenkänning och rörelsespårning gör att du kan lägga till utsuddning, pixelering eller andra effekter i motivets ansikte.
* Använda en mask som använder ansiktsigenkänning för rörelsespårning
1 Markera ett klipp du vill maskera på tidslinjen och klicka på Mask för att visa panelen Mask. Klicka på Skapa beskärningsmask för att lägga till en mask direkt i klippet.
2 I panelen Mask klickar du på den nya knappen Beskärningsmask (till exempel Beskärningsmask 1) som visas. Klicka sedan på Skapa form.
3 I förhandsgranskningsområdet Mask i Spelarpanelen klickar du på verktyget Ansikte .
4 Klicka på ett ansikte i förhandsgranskningsfönstret.
En masköverlagring visas på ansiktet. Om du vill justera masken går du till panelen Mask och klickar på Ändra. Gå tillbaka till förhandsgranskningsfönstret i Spelarpanelen och använd verktygen Pensel och Raderare som visas längst upp i fönstret för att redigera masken. Klicka på knappen Klar till höger om verktygen när du är klar.
5 I panelen Mask klickar du på knappen Spåra för motsvarande form.
Beroende på klippets storlek och komplexitet och din dator kan det ta några ögonblick att slutföra behandlingen.
6 I panelen Mask klickar du på fliken Funktion och väljer de Maskegenskaper du vill använda.