ScoreFitter-bakgrundsmusik
Pinnacle Studios ScoreFitter skapar automatiskt bakgrundsmusik i den kategori du önskar. I den valda kategorin kan du välja mellan en av flera låtar och inom själva låten kan du välja mellan ett antal versioner. Listan över tillgängliga versioner beror även på längden på den bakgrundsmusik som du anger.
ScoreFitter-fönstret. Välj en kategori, låt och version och klicka sedan på knappen Lägg till i film.
Om du vill skapa musik för en särskild uppsättning klipp, markerar du dessa klipp innan du klickar på Skapa låt för att öppna ScoreFitter. (För att markera hela filmen använder du Redigera > Markera alla eller tryck Ctrl+A.) De valda klippens totala längd avgör den ursprungliga inställningen för musikens varaktighet, men du kan när som helst ändra värdet genom att trimma klippet på tidslinjen eller genom att redigera räknaren Varaktighet i verktyget.
Välj en kategori, låt och version från listorna i ScoreFitter. Inom varje kategori kan du välja mellan flera olika låtar, och inom låten mellan flera olika versioner. Tryck på knappen Förhandsgranska om du vill lyssna på låten medan verktyget är öppet.
I fältet Namn anger du ett namn på det klipp som ska användas och med räknaren Varaktighet ändrar du, om så önskas, hur länge det ska pågå. Det musikklipp du skapar justeras exakt för att passa in i den tidslängd du väljer.
När du har gjort ditt val klickar du på knappen Lägg till i film. Studio skapar det nya klippet i det aktiva spåret med början vid aktuellt tidsindex (som visas av scrubbningskontrollens position på tidslinjen och förhandsgranskningen i spelaren).