Systemkrav
Förutom din Pinnacle Studio-programvara kräver ett effektivt redigeringssystem vissa prestanda, enligt nedan.
Kom också ihåg att även om specifikationer är viktiga, så berättar de inte hela historien. Exempelvis så kan korrekt fungerande maskinvara också bero på de drivrutiner som tillverkaren levererat. Det kan ofta hjälpa att söka efter programuppdateringar och supportinformation på tillverkarens hemsida vid problem med grafik- och ljudkort samt andra enheter.
* Operativsystem
Om du tänker redigera HD-material rekommenderas ett 64-bitars operativsystem.
* RAM
Ju mer RAM-minne du har, desto lättare är det att jobba med Pinnacle Studio. Du behöver minst 1 GB RAM för att kunna jobba tillfredsställande, och 2 GB (eller mer) rekommenderas starkt. För den som jobbar med HD- eller AVCHD-video höjs rekommendationen till 4 GB.
* Moderkort
Intel Pentium eller AMD Athlon 2,4 GHz eller mer – ju mer desto bättre. AVCHD-redigering kräver en kraftfullare processor. Rekommenderat minimum sträcker sig upp till 2,66 GHz för att redigera AVCHD-video med 1920 bildpunkter. Ett flerkärnssystem som Core i7, Core i5 eller Core i3 rekommenderas.
* Grafikkort
För att köra Studio behöver ditt DirectX-kompatibla grafikkort följande:
För standardanvändning: minst 128 MB eget minne (256 MB rekommenderas).
För HD och AVCHD: minst 256 MB (512 MB rekommenderas).
* Hårddisk
Din hårddisk måste kunna bibehålla en läs- och skrivhastighet på 4 MB/sekund. De flesta hårddiskar idag klarar detta. Första gången du importerar video i full kvalitet kommer Studio att testa din hårddisk för att se om den är tillräckligt snabb. Videofiler är ofta stora och därför behöver du även ha gott om ledigt utrymme på hårddisken. Till exempel fyller video i DV-format 3,6 MB hårddiskutrymme per sekund film som syns på skärmen: en gigabyte för fyra och en halv minut.
För inspelning från videoband rekommenderas att en separat hårddisk används i syfte att undvika konkurrens mellan Pinnacle Studio och annan programvara, exempelvis Windows, om hårddisken.
* Videoinspelningsmaskinvara
Studio kan spela in video från många olika digitala och analoga källor:
Alla typer av extra filbaserade lagringsmedia som optiska enheter, minneskort och USB-minnen.
Filer från hårddiskar som anslutits till datorn.
DV- och HDV-videokameror som anslutits via en IEEE-1394-kontakt.
Analoga videokameror och bandspelare.
DVD- och Blu-ray-skivor.
Digitala stillbildskameror.