Effekter : Om effekter
Om effekter
Ligesom andre ressourcer til et projekt opbevares effekter i biblioteket. Ligesom med andre typer biblioteksressourcer kan du bruge alle de sædvanlige funktioner – samlinger, vurderinger, tags osv. – til holde styr på de mange tilgængelige effekter.
Ændringer, som du foretager i panelet Editor, gemmes automatisk. Se Indstillingerne for at få flere oplysninger.
Når en effekt er blevet føjet til et klip i tidslinjen, markeres klippet med en kraftigt farvet øvre kant. Både denne klipeffektindikator og selve klippet har brugbare kommandoer til effekthåndtering i genvejsmenuerne.
Klipeffektindikatoren er en kontrastfarvet stribe langs den øverste linje på alle de klip, hvor en effekt er blevet anvendt.
* Sådan vælger og anvender du en effekt
1 I fanen Rediger skal du klikke på navigationslinjen til panelet Bibliotek og derefter vælge Effekter.
2 Naviger til den kategori, du ønsker, og klik i Bibliotek på en effektminivisning.
Du kan få vist effekten i Afspiller-panelet.
3 Træk effekten, som du vil anvende, til et medieklip i tidslinjen.
Der vises en pink linje over klippet, som indikerer, at der anvendes en effekt.
4 Du kan ændre indstillingerne for effekten ved at klikke på panelet Editor, vælge Effekt og tilpasse indstillingerne for effekten, og tilføje keyframes, hvis du vil varierer indstillingerne. Du kan altid vende tilbage til de oprindelige indstillinger ved at vælge Standard i rullemenuen Vælg forudindstilling for effekten.
Hvis indstillingsenhederne for effekter ikke vises (er skjult), skal du klikke på linjen med navnet på effekten i panelet Editor for at få vist området med kontrolknapperne.
Du kan også anvende en effekt til et klip, som er valgt i tidslinjen, ved at klikke på panelet Editor > Effekt, klikke på et af de nummererede kategorier og vælge en effekt fra den minivisningslinje, der vises.
* Sådan fjerner du effekter
Højreklik i tidslinjen på et klip, som har anvendte effekter, og gør et af følgende:
For at fjerne én effekt skal du vælge Effekt > Slet og derefter vælge den effekt, du vil fjerne.
For at fjerne alle effekter skal du vælge Effekt > Slet alt