Giv dit projekt en titel
En titel bør være informativ, beskrive indholdet af filmen og vække interesse. Hvis den også har et bemærkelsesværdigt ordvalg, er det heller ingen skade til.
Titeleditoren giver dig næsten ubegrænsede muligheder for at lave kreative layouts af din præsentation. Det er et af de få steder i din produktion, hvor du ikke er bundet til dine optagelser, så her kan du lade din fantasi få frit løb.
Det vigtigste er naturligvis stadig kommunikationen, så det er godt at holde sig til visse tommelfingerregler. F.eks. er det lettere at få budskabet igennem med en præcis overskrift i en stor, læselig skrifttype end med en, der er overdekoreret eller for lang.
Titelfarver
Følgende kombinationer af baggrund og tekst er lette at læse: Hvid med rød, gul med sort, hvid med grøn. Du bør være påpasselig med hvid skrift på en sort baggrund. Visse videosystemer er ikke i stand til at håndtere et kontrastforhold på mere end 1:40 og kan ikke genskabe den slags titler, så de er læselige.
Tid på skærmen
Som tommelfingerregel bør en titel blive stående på skærmen længe nok til, at den kan læses to gange. En titel på ti bogstaver bør stå på skærmen i tre sekunder. For hver fem bogstaver bør du lade titlen stå på skærmen i yderligere et sekund.
"Fundne" titler
Ud over titler, der er produceret i postproduktionen, kan du også lade naturligt forekommende skilte som retningsangivelser, vejskilte eller overskrifter fra aviser indgå som spændende titler.