Masker og bevægelsesspor : Brug af maskepanel til skabelse af 3D-effekt
Brug af maskepanel til skabelse af 3D-effekt
Maskepaneler er 2D-objekter, på hvilke du kan anvende et foto eller en video. Objekterne kan derefter tildeles 3D-bevægelsesegenskaber.
Paneler består kun af en gruppe, men du kan bruge flere former til at oprette dit panel. For eksempel kan du fusionere flere figurer for at oprette et panel formet som et kattehoved eller en sky. Du kan også anvende medieaktiver på individuelle former, for eksempel tre cirkler med forskellige medier til hver, som drejes og bevæges uafhængigt af hinanden.
* Sådan opretter du en panelmaske
1 Gør ét af følgende:
Vælg det klip, som du vil maskere, fra tidslinjen, og klik på Maske for at vise Maske-panelet (deler plads med Bibliotek og Editor). Klik på Opret maske for at tilføje et Maskespor oven på klippet, og opret automatisk en maske (gul bjælke), der matcher længden på det valgte klip.
Vælg med højreklik fra tidslinjen det sporhoved, hvilket du vil lægge en maske over, og vælg Isæt nyt spor > Maskespor. Hold Ctrl trykt nede og træk langs maskesporet for at indstille længden på masken (gul bjælke).
2 Vælg Opret panel fra Maske-panelet.
3 Vælg et af de tilgængelige formværktøjer fra venstre kant af Maske-forhåndsvisning, og opret en eller flere former.
4 Justér formens egenskaber ved hjælp af Maske-panelet, og brug Transformation til at bestemme interaktionen mellem formerne.
5 Klik i Maske-panelet på Aktiver (nær panelets top).
6 Klik på Vælg Media, og naviger til det foto eller den videoklip, du vil anvende på panelet.
7 Fra rullemenuen under Link vælg den Gruppe eller den Form, du vil anvende medierne på.
8 Indstil de ønskede egenskaber, og gentag eventuelt proceduren for flere former.
9 Klik i Maske-panelet på 3D (nær panelets top).
10 Indstil 3D-egenskaber som ønsket og brug nøglerammer til at gøre elementet dynamisk.