Formmasker
Du kan tegne en maskeform i forhåndsvisning ved hjælp af forskellige værktøjer:
Markeringsværktøj: Gør det muligt at manipulere den valgte maskeform under forhåndsvisning (størrelse, placering, rotation).
Rektangel: Gør det muligt at tegne rektangulære og firkantede figurer.
Cirkel: Gør det muligt at tegne cirkulære figurer.
Pen: Gør det muligt at tegne en lukket form ved at satte noder (forgreningspunkter), der forbindes med lige linjer.
Pensel: Muliggør frihåndspenselstrøg. Justér Radius for at ændre penslens størrelse.
Tryllestav : Gør det muligt at vælge alle områder med en bestemt farve ved at klikke på denne farve i forhåndsvisningen. Justér Tolerance-værdien for at udvide eller begrænse spektret af lignende farvepixler, der er inkluderet i masken.
Viskelæder: Gør det muligt at slette penselstrøg, som du har tilføjet med din Pensel.
Tekst: Lader dig oprette en tekstbaseret maske.
Import: Gør det muligt at importere en mediefil, der skal bruges som maske.
Maskegrupper og sammenspil af former
Du kan bruge et eller flere formværktøjer til at oprette en maske. Hver gang du bruger et formværktøj, tilføjes der en ny form til den aktuelle gruppe. Pensel og Viskelæder er undtagelsen fra denne regel (alle penselstrøg føjes til samme form, indtil du skifter til et andet formværktøj).
Formerne i gruppen interagerer på tre forskellige måder alt efter indstillingen af Transformation:
Fusion: Overlappende former er additive (udvider maskeområdet).
Subtraktion: Formen trækkes fra det maskeområde, som ligger under formen.
Skæring: Områder, hvor former overlapper hinanden, trækkes fra. Former, som ikke overlapper hinanden, tilføjes masken.
Du kan tilføje en ny gruppe, så du nemmere kan organisere elementerne i din maske.
Redigering af maskeformer
Du kan redigere de former, du bruger til at oprette din maske, ved at justere Position (X, Y), Størrelse (X, Y), eller Rotation (målt i grader). Nøglerammer kan bruges til at justere formernes egenskaber i hele videoen og til at skabe dynamiske masker.
Maske og mat
Pinnacle Studio Form-masker giver dig mulighed for at anvende forskellige funktioner eller filtre på din Maske (det valgte område med rubinfarvet overlægning) og Mat (det “ikke-valgte” område).