Titeleditoren : Genveje til Titel Editor
Genveje til Titel Editor
Områder i titeleditoren: 1. Forudindstillingsvælger, 2. Panelet Bibliotek, 3. Redigeringsvindue, 4. Indstillinger-panelet, 5. Værktøjslinje, 6. Liste over lag
Dette er hovedområderne i titeleditorens display, nummereret som i illustrationen ovenfor:
1 Forudindstillingsvælgeren har faner til forudindstilling af udseende og animationer. På hver fane er forudindstillingerne ordnet efter stil. Et udseende er en visuel formgivning af et tekst- eller formlag i din titel. En animation er en animationsrutine, som kan anvendes på alle slags lag, men som oftest anvendes på tekst. Se Forudindstillede udseender og Forudindstilling af animationer for at få flere oplysninger.
Hold musen over en forudindstilling for at se, hvordan den vil påvirke din titel. Med et enkelt klik anvender du forudindstillingen på det aktuelle lag. Når du har anvendt et udseende, kan du tilpasse det i menuen Indstillinger.
2 Biblioteket giver dig materialer til at opbygge dine titler. Fanerne i toppen giver dig adgang til alle tilgængelige medier og alt indhold. Du finder oplysninger om panelet Bibliotek under Biblioteket.
3 Redigeringsvinduet er dit hovedarbejdsområde, når du bruger authoring eller redigering af en titel. Det viser en kontrollerbart forhåndsvisning af din titel med direkte redigering. Se Redigeringsvinduet for detaljer.
4 Menuen Indstillingerhar en separat sammenklappelig undermenu for hver af følgende tre indstillingskategorier: Tekstindstillinger styrer stil og størrelse på billedteksterne, Indstillinger for udseende styrer konfiguration af forside, kanter og skygger, og Baggrundsindstillinger fungerer på titlens baggrundslag.
5 Værktøjslinjen har fire knapgrupper. Fra venstre mod højre findes værktøjerne for tilføjelse af tekst og former, et sæt kontrolknapper til håndtering af lag, et komplet sæt transportknapper, herunder en loop-knap og et par tællere, som viser titlens varighed og den nuværende afspilningsposition.
6 Listen over lag: Hvert grafik- eller tekstelement udgør et lag i teksten, som består af en stak af disse lag. De uigennemsigtige dele af hvert lag dækker for lagene under. Det nederste lag kan kun dække for baggrunden.
Ud over at vise hvert lag med navn omfatter listen over lag en animationstidslinje, der viser det tidsrum, hvert lag er aktivt i, og hvilke animationer der er forbundet med det. Disse egenskaber kan justeres ved at trække.
Processen, hvor et billede bygges op i lag, kaldes "sammensætning". Eftersom oplysningerne i hvert lag holdes adskilt og først sættes sammen, når billedet færdiggøres, kan man altid vende tilbage til sammensætningen og tilføje nye lag og justere, sortere på ny, fjerne eller erstatte eksisterende lag.
Opbygning af et billede i lag ved at starte med en tom frame (øverst til venstre). Det skakternede mønster angiver gennemsigtighed. Selvom baggrunde kan have gennemsigtige eller gennemskinnelige områder, tilføjer vi her en uigennemsigtig baggrund (0) for klarhedens skyld, efterfulgt af fortløbende lag med et delvist uigennemsigtigt indhold (1, 2, 3). I den sidste sammensætning (nederst til højre), dækker de øverste lag dem nedenunder.