Muokkaa : Editori-paneeli
Editori-paneeli
Muokkaa-välilehdeltä käytettävä Editori-paneeli jakaa tilan Kirjasto-paneelin kanssa.
Editori-paneeli tarjoaa globaalin ja avainruutuhallinnan aikajanalla valittuihin median tai aineiston ominaisuuksiin ilman tarvetta poistua Muokkaa-välilehdeltä.
Valitse käsiteltävä media aikajanalla ja avaa Editori-paneeli nähdäksesi ominaisuudet tai muut asetukset.
Jos valitset esimerkiksi leikkeen, johon on käytetty tehostetta aikajanalla, näet leikkeen ominaisuudet.
Ominaisuudet on aikajanalla valitun median aktiivinen osa.
Näet leikkeessä käytetyn tehosteen asetukset napsauttamalla Tehoste Editori-paneelin ylälaidassa.
Voit muokata kaikkia leikkeessä käytettyjä tehosteita ja korjauksia sekä lisätä tehosteen tai korjauksen valittuun leikkeeseen Editori-paneelissa.
Tehoste on aikajanalla valitun aineiston aktiivinen osa.
Ota käyttöön yhtenäiset asetukset koko valitulle medialle tai aineistolle säätämällä asetuksia (ei aktiivisia avainruutuja).
Avainkehysten käyttäminen
Voit käyttää avainruutuja asetusten muuttamiseen vetämällä Editori-paneelin oikeassa laidassa olevan osoittimen haluamaasi sijaintiin ja napsauttamalla Ota käyttöön/poista käytöstä avainruudunnus -painiketta (timantti) säädettävän säätimen oikealla puolella. Voit lisätä niin monta avainruutua kuin tarvitset haluamiesi tulosten saamiseksi. Editori-paneelin osoitin on synkronoitu aikajanan ja Player-paneelin osoittimen kanssa, joten voit käyttää kaikkia näitä avainruutuja löytääksesi haluamasi ruudun.
Lisää avainruutu napsauttamalla valkoista Lisää/poista avainruutu -painiketta (timantti) asetettavan säätimen vieressä. Säädä sitten säätimiä käyttämällä Soitin-ikkunan esikatselua viitteenä.
Valitse avainruutu napsauttamalla nuolipainikkeita (kolmiot) Lisää/poista avainruutu -painikkeen vieressä.
Poista avainruutu valitsemalla avainruutu (käyttämällä nuolipainikkeita) ja napsauttamalla Lisää/poista avainruutu -painiketta (kuvake muuttuu Poista-tilassa).
Siirrä avainruutua avainruutujanalla (ja siten myös aikajanalla) vetämällä sitä hiirellä.
Varoitus: Jos poistat avainruudunnuksen käytöstä (napsauttamalla Ota käyttöön/poista käytöstä avainruudunnus -painiketta), menetät kaikki kyseisen säätimen avainruudut (avainruutuja ei piiloteta, ne poistetaan). Jos napsautat Ota käyttöön/poista käytöstä avainruudunnus -painiketta osion otsikkorivillä, kaikkien säätimien kaikki avainruudut poistetaan.
Otsikkorivin Ota käyttöön/poista käytöstä avainruudunnus -painike lisää tai poistaa kyseisen osion kaikkien säätimien avainruudut.
Tässä esimerkissä osoitin on tasattu kahteen valittuun avainruutuun. Voit poistaa valitun avainruudun napsauttamalla Lisää/poista avainruutu -painiketta (timantti, jonka läpi kulkee viiva) säätimen oikealla puolella.