Otsikkoeditori-komponentit
Alueet Otsikkoeditorin näkymässä: 1. Esiasetusten valitsin; 2. Kirjasto-paneeli; 3. Editointi-ikkuna; 4. Asetukset-paneeli; 5. Työkalupalkki; 6. Kerrosluettelo
Nämä ovat Otsikkoeditorin näytön tärkeimmät alueet, ja ne on numeroitu kuten ylläolevassa kuvassa:
1 Esiasetusten valinta sisältää välilehdet
Ulkoasun ja
Liikkeen esiasetuksille, joissa esiasetukset on järjestetty jokaisen välilehden tyylin mukaisesti. Ulkoasu on otsikkosi tekstin tai muodon visuaalinen muotoilu; Liike on animaatiorutiini, joka voidaan määrittää mille tahansa kerrokselle, mutta jota useimmiten käytetään tekstissä. Lisätietoja on kohdassa
Ulkoasujen esiasetukset ja kohdassa
Liikkeiden esiasetukset.
Liikuttamalla hiirtä minkä tahansa esiasetuksen yli voit nähdä, miten se vaikuttaa otsikkoosi. Yksi napsautus käyttää esiasetusta nykyisessä kerroksessa. Kun tämä on tehty, Ulkoasuja voidaan muokata käyttämällä Asetukset-paneelia.
2 Kirjastossa on resursseja otsikkojen rakentamista varten. Yläosassa olevien välilehtien avulla voit tutustua kaikkeen käytettävissä olevaan mediaan ja sisältöön. Lisätietoja
Kirjasto-paneelista on kohdassa
Kirjasto.
3 Muokkaa-ikkuna on pääasiallinen työskentely-ympäristösi, kun luot ja muokkaat otsikkoa. Se mahdollistaa otsikkosi kelattavan esikatselun ja tarkan muokkaamisen. Katso lisätietoja kohdasta
Muokkaa-ikkuna.
4 Asetukset-paneelissa on erilliset kokoon taittuvat alapaneelit jokaiselle kolmelle asetuksen ryhmälle: Tekstin asetukset, jotka koskevat kuvatekstien tyyliä ja kokoa, Ulkoasun asetukset kasvojen, reunojen ja varjojen määritystä varten ja Tausta- asetukset, jotka koskevat otsikon taustakerrosta.
5 Työkalupalkissa on neljä hallintaryhmää. Vasemmalta oikealle: lisää teksti ja lisää muoto -työkalut, joukko kerroksen manipulointisäätimiä, täydelliset toiston ohjaimet, joissa on silmukkapainike sekä laskurilukemien pari, joka osoittaa otsikon kestoa ja nykyistä toiston sijaintia.
6 Kerrosluettelo: Jokainen graafinen tai tekstuaalinen elementti muodostaa kerroksen otsikossa, joka on tällaisten kerrosten pino. Jokaisen kerroksen läpinäkymättömät kerrokset peittävät niiden alle jäävät kerrokset; alin kerros voi peittää vain taustan.
Sen lisäksi, että Kerrosluettelo luettelee jokaisen kerroksen nimen perusteella, se sisältää myös aikajanan animaatioille. Tästä nähdään, kuinka kauan jokainen kerros on aktiivinen, ja mitä liikkeitä on osoitettu mihinkin kerrokseen. Näitä ominaisuuksia voidaan muokata vetämällä.
Prosessia, jossa kuva rakennetaan kerroksittain, kutsutaan ”kerrostamiseksi”. Jokaisen kerroksen sisältöä käsitellään erikseen, joten kokonaisuuden tarkastelemiseksi kuva tulee ensin yhdistää. Siten on mahdollista milloin tahansa palata asetelman pariin ja lisätä uusia kerroksia sekä muokata, järjestellä, poistaa ja korvata jo olemassa olevia.
Kuvan kokoaminen kerroksittain alkaa tässä tyhjästä ruudusta (ylhäällä vasemmalla). Shakkilauta-ruudukko ilmaisee läpinäkyvyyttä. Vaikka taustassa voi olla läpinäkyviä tai -kuultavia alueita, tässä käytetään läpinäkymätöntä taustaa (0) selkeyden vuoksi. Seuraavien kerrosten sisältö (1, 2, 3) on läpinäkymätöntä. Lopullisessa asetelmassa (alhaalla oikealla) ylemmät kerrokset peittävät alemmat.