Bewerken : Tracktransparantie
Tracktransparantie
U kunt de modus Tracktransparantie gebruiken om de transparantie voor het spoor als geheel in te stellen of om de transparantie voor de afzonderlijke clips op de tijdlijn nauwkeurig in te stellen. Het instellen van de transparantie voor clips in de modus Tracktransparantie is een alternatief voor het instellen van de Dekking voor de clips in het deelvenster Editor. U kunt Tracktransparantie gebruiken om een gestapeld effect te creëren of om een fade-in- en fade-out-effect te maken.
Opmerking: Wanneer u de schuifregelaar Tracktransparantie in de trackkop gebruikt, is de instelling voor transparantie voor het spoor van invloed op alle clips op het spoor en wordt de basiswaarde vastgelegd voor alle dekkings-/transparantie-instellingen op basis van keyframes voor afzonderlijke clips. Als de schuifregelaar Tracktransparantie bijvoorbeeld wordt ingesteld op 50%, wordt deze waarde gebruikt als de maximale dekkingswaarde voor alle clips op de track. Dit betekent dat een keyframe-instelling van 100% Dekking voor een clip wordt weergegeven als 50% dekking wanneer de clip aan het betreffende spoor wordt toegevoegd.
U kunt een gestapeld effect creëren of faden gebruiken met Tracktransparantie.
* De modus voor Tracktransparantie gebruiken
1 Selecteer een spoor op de tijdlijn in de werkruimte Bewerken en klik op de knop Tracktransparantie .
2 Voer een van de volgende handelingen uit op de tijdlijn:
Als u de transparantie van het gehele spoor wilt aanpassen, sleept u de schuifregelaar Tracktransparantie in het spoorkopgebied om de gewenste waarde in te stellen of typt u een waarde in het vak aan het einde van de regelaar.
Als u de transparantie van het spoor wilt laten variëren, klikt u in een clip op de gele lijn om zoveel keyframeknooppunten toe te voegen als u wilt. Sleep de knooppunten naar beneden om de transparantie te verhogen.
Als u keyframes wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een keyframeknooppunt en kiest u de overeenkomende opdracht.
3 Klik op de knop voor Tracktransparantie om de modus voor Tracktransparantie af te sluiten.