Geluid en muziek : Audio op de tijdlijn
Audio op de tijdlijn
Wanneer u op de knop Audiomixer op de tijdlijnwerkbalk klikt, krijgt u toegang tot de opties voor het geluidsniveau en de stereo- of surroundpositie voor afzonderlijke clips, en kunt u de niveaus voor de tracks bewerken met keyframes voor audio. Het Mastervolume voor alle audio op de tijdlijn wordt onder aan het gebied met de koppen voor de tijdlijn weergegeven.
Surroundgeluid
Het gereedschap Panner is volledig geschikt voor surroundgeluid. Als u wilt, kunt u voor een maximale flexibiliteit de audio van elke willekeurige clip in een tweedimensionaal luisterveld plaatsen van voor naar achter en van links naar rechts.
U kunt het pop-upvenster Panner openen door op de knop van het gereedschap Panner op een audiotrack te klikken wanneer de modus Audiomixer is geactiveerd.
Als u de audio voor elke clip mengt alsof het voor afspelen in surroundgeluid is, kunt u nog steeds een filmbestand met een stereosoundtrack uitvoeren met alleen de links-rechtsbalansinformatie. Als u het project daarna op dvd wilt plaatsen, is de 5.1 surroundgeluidbeveiliging al gereed. Zie De Panner voor meer informatie over het gereedschap Panner.