3D-titel-editor : 3D-titels maken en bewerken
3D-titels maken en bewerken
U voert de onderstaande basisstappen uit om een 3D-titel te maken:
1 Kies een vooraf ingesteld tekstobject of werk met het standaardtekstobject.
2 Wijzig de instellingen voor het tekstobject om het gewenste uiterlijk te krijgen.
3 Begin in het deelvenster Tijdlijn met het instellen van keyframes, zodat u wijzigingen kunt toepassen op de stijl en de beweging van de tekst.
4 Geef een voorbeeld weer van het project in het deelvenster Player en pas instellingen en keyframes aan om het gewenste effect te verkrijgen.
5 Klik op OK om terug te keren naar de hoofdtoepassing. Hierin wordt uw 3D-titel weergegeven op de tijdlijn.
Experimenteren vormt een goede manier om te ervaren wat er mogelijk is met tekststijlen en bewegingen.
* Een 3D-titel maken
1 Voer een van de volgende handelingen uit in Pinnacle Studio:
Klik op de knop 3D-titel maken op de tijdlijnwerkbalk.
Kies de categorie Titel > 3D-titel in het deelvenster Bibliotheek, sleep een titel naar de tijdlijn en dubbelklik erop.
De 3D-titel-editor wordt geopend.
2 Vervang de standaardtekst in het deelvenster Instellingen door uw eigen tekst te typen in het vak Tekstinstellingen.
Als u met meer dan een tekstobject wilt werken (zodat u steeds andere eigenschappen kunt toepassen op letters of woorden), kiest u Objecten > Tekstobjecten in het deelvenster Presets. Klik vervolgens op de thumbnail van een preset voor elk object dat u wilt toevoegen en gebruik het vak Tekstinstellingen om de uiteindelijk tekst voor elk object te typen. U kunt op elk moment een specifiek tekstobject selecteren dat u verder wilt bewerken door op het object te klikken in het deelvenster Player.
3 Maak de tekst op in het gedeelte Tekstinstellingen van het deelvenster Instellingen met behulp van de opties voor tekenruimte, uitlijning, lettertype en grootte.
4 Als u de eigenschappen van uw titel in de beginpositie wilt instellen, klikt u in het deelvenster Tijdlijn op de naam van de eigenschap die u wilt aanpassen en voert u een van de volgende handelingen uit.
Voor Positie, Oriëntatie (Draaien) en Schaal (Formaat wijzigen) sleept u in het deelvenster Player of typt u waarden in de vakken X, Y en Z van de tijdlijnwerkbalk.
Voor Kleur en Dekking past u de instellingen aan in de gedeelten Kleur en Dekking van het deelvenster Instellingen.
Als u de instellingen voor Structuur, Afschuining, Lichten of Camera voor de titel wilt aanpassen, past u de instellingen aan in het betreffende gedeelte of kiest u presets bij Scène en Objectstijl van het deelvenster Presets. Voor deze instellingen zijn geen keyframes beschikbaar.
5 Stel aanvullende keyframes in het deelvenster Tijdlijn in (bijvoorbeeld de keyframes voor het eindpunt) en stel de eigenschappen voor elk keyframe in.
Als u alleen een keyframe voor het begin en einde heeft, wordt een geleidelijke wijziging toegepast tussen de twee keyframes. Stel meer keyframes in voor snellere wijzigingen.
6 Geef een voorbeeld van de 3D-titel weer met behulp van de afspeelknoppen in het deelvenster Player.
7 Klik op OK wanneer u klaar bent met het bewerken van de 3D-titel om het venster 3D-titel-editor te sluiten. Uw titel wordt ingevoegd op de tijdlijn.