Pinnacle Studio gebruiken : Uw eerste film maken in Bewerken
Uw eerste film maken in Bewerken
De volgende stap, als u bekend met de bibliotheek en indien nodig wijzigingen hebt aangebracht aan de standaardinstellingen, is het beginnen met het maken van een film. Er zijn twee goede manieren om dit te doen.
De gebruikelijke manier
Als u gedetailleerde controle wilt over het gebruik van mediaonderdelen in uw productie, dan begint u normaal gesproken met een geheel nieuw film- of schijfproject met behulp van de functies die beschikbaar zijn op het tabblad Bewerken.
De gemakkelijkste manier
Voor zeer snel resultaat, klikt u op SmartMovie onder aan het deelvenster Bibliotheek. Selecteer enkele visuele mediaonderdelen als basis voor het project, kies muziek voor een soundtrack en voer een paar andere aanpassingen uit. Vervolgens neemt de software het over en wordt automatisch een volledig Pinnacle Studio-project gegenereerd met de gekozen media en opties. Zie Directe voldoening: SmartMovie voor meer informatie.
Of de gebruikelijke manier kiezen
Nadat u het materiaal heeft geïmporteerd en geselecteerd in het deelvenster Bibliotheek, kunt u aan de slag met een video of diashow door de media naar de tijdlijn te slepen, de media te bewerken, tijdens uw werkzaamheden een voorbeeld weer te geven in het deelvenster Player en uw voltooide project te exporteren.
Als u specifiek aan een schijfproductie werkt, kunt u de modus Schijfeditor op de tijdlijn gebruiken en de productie exporteren naar MyDVD. Zie Schijfprojecten voor meer informatie.
Een tijdlijn met meerdere tracks neemt het onderste deel van het scherm in. De meeste van de ‘clips’ op de tijdlijn komen uit de bibliotheek; een paar types, zoals automatische achtergrondmuziek, worden met speciale gereedschappen gegenereerd.
Met de knop voorbeeldtype boven de Player kunt u overschakelen tussen de weergave van het huidige bibliotheekitem (Bron) en de huidige tijdlijnclip (Tijdlijn).
Zie Bewerken voor meer informatie over bewerken op de tijdlijn, een belangrijke activiteit bij project-authoring.