Effecten : Groene scherm-/chromatoetseffecten
Groene scherm-/chromatoetseffecten
Met het effect StudioChromaKeyer kunt u elke willekeurige kleur in uw video-opnamen kiezen en deze transparant maken, zodat de onderliggende videoclip (op een ander spoor) zichtbaar wordt. Weervoorspellers worden bijvoorbeeld vaak vóór een groen scherm opgenomen, waarbij het groene scherm wordt vervangen door een videofragment van een kaart met het weer. Dit populaire speciale effect wordt soms 'chroma keying' genoemd. U kunt de beste resultaten bereiken wanneer de achtergrondkleur die u wilt verwijderen consistent is en het onderwerp onder goede lichtomstandigheden is opgenomen.
* Een chromatoetseffect creëren
1 Dubbelklik op een clip op de tijdlijn met een achtergrondkleur die u wilt verwijderen.
Tip: Dit werkt het beste als de clip die u wilt gebruiken als onderliggende achtergrond al op het spoor onder de geselecteerde clip is geplaatst.
2 Klik in het deelvenster Editor op Effect > Keyers > StudioChromaKeyer.
3 Klik in het gebied Instellingen op het pipetgereedschap Hoofdkleur.
4 Klik in het deelvenster Player op de kleur die u transparant wilt maken.
5 Pas een van de andere instellingen aan om de kleurselectie fijn af te stemmen en gebruik het voorbeeldgebied en de weergavebesturing om de resultaten van het chromatoetseffect te bekijken.