De Exporter : Films met transparantie exporteren naar alfakanaalvideo
Films met transparantie exporteren naar alfakanaalvideo
Alfakanaalvideo ondersteunt transparantie. Dat betekent dat u logo's met animatie, afbeeldingen onder in het scherm en andere objecten en animaties als videobestanden kunt opslaan. U kunt deze vervolgens delen en opnieuw gebruiken als overlays in andere videoprojecten. U kunt bijvoorbeeld een reeks video's maken en voor het begin van elke video een titel met animatie als overlay gebruiken waarmee u of uw bedrijf wordt aangeduid als maker van de reeks. Pinnacle Studio maakt gebruik van de CineForm MOV-indeling, die alfakanalen ondersteunt.
Het zwarte gebied vertegenwoordigt het transparante gedeelte in deze alfakanaalvideo.
* Een bestand als alfakanaalvideo exporteren
1 Nadat u het project met transparante gebieden hebt gemaakt en bewerkt in de tijdlijn van het tabblad Bewerken, klikt u op het tabblad Exporteren.
2 Stel het Doel in voor de geƫxporteerde bestanden door op de knop Bladeren te klikken en een locatie te selecteren.
3 Geef een bestandsnaam op in het vak Bestandsnaam.
4 Zorg ervoor dat het selectievakje Zelfde als tijdlijn niet is ingeschakeld.
5 Kies, van links naar rechts, in de vervolgkeuzelijsten de opties Indeling en CineForm.
6 Kies een optie voor MOV in de vervolgkeuzelijst Instelling. U kunt de instellingen aanpassen (waaronder Grootte, Frames per seconde en Kwaliteit) door op de knop Instelling bewerken te klikken. U kunt vervolgens op de knop Instelling opslaan klikken om de aangepaste instellingen als nieuwe preset op te slaan.
7 Als u slechts een gedeelte van het project wilt exporteren, gebruikt u de trimfuncties (Markering in en Markering uit) in het afspeelgebied van het venster Player.

8 Klik op Exporteren starten om het project te exporteren.