HSL afstemmen
HSL (Hue, Saturation, Lightness of Tint, Verzadiging, Helderheid) is een krachtig gereedschap voor kleuraanpassing waarmee u de kleuren in een clip interactief kunt aanpassen. Hiermee kunt u zich op specifieke kleuren richten.
Met het interactieve besturingselement (de witte cursor) in de weergave Kleurverbetering van het deelvenster Player kunt u in de afbeelding slepen om bepaalde kleuren aan te passen. De oorspronkelijke kleuren van de bronclip worden aan de linkerkant weergegeven.
* Kleuren aanpassen met HSL afstemmen
1 Open het deelvenster Editor en klik op Kleur > HSL afstemmen.
2 Klik op een van de volgende tabbladen:
Tint
Verzadiging
Helderheid
3 Voer een van de volgende handelingen uit:
Klik op het interactieve kleurgereedschap en zorg dat de weergave Kleurverbetering is geactiveerd in het deelvenster Player. Sleep over een kleur in het fragment die u wilt aanpassen. Als u naar links sleept, worden de overeenkomstige regelaars naar links verplaatst. Als u naar rechts sleept, worden de overeenkomstige regelaars naar rechts verplaatst.
U kunt de afzonderlijke regelaars aanpassen om de gewenste waarden in te stellen.
Opmerking: U kunt de oorspronkelijke instellingen van de clip herstellen door op Alles terugzetten te klikken. U kunt ook een afzonderlijke regelaar herstellen door op het label voor de regelaar te dubbelklikken.