Montages en sjablonen : Montagebewerking
Montagebewerking
De belangrijkste tool in Studio voor het aanpassen van een montageclip is de montage-editor, waarmee u toegang hebt tot alle instellingen die een montage biedt. Met de editor kunt u inhoud uit de bibliotheek toevoegen, de achtergrond wijzigen en tekst in de montage bewerken. U kunt de editor activeren vanuit een montageclip op de tijdlijn van een project door op de clip te dubbelklikken of via Montage bewerken in het contextmenu van de clip.
Met een handige truc kunt u tijdlijnclips rechtstreeks aan een montageclip toevoegen via het Klembord. Kopieer de gekozen clip met de opdracht Kopiƫren in het contextmenu of gebruik Ctrl+C. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de montageclip om het contextmenu te openen. Kies Plakken in Neerzetgebied, kies vervolgens in het grafische submenu uit alle beschikbare ruimten in de montage om er een als doel te selecteren.