Montages en sjablonen : Videosjablonen voor een gedeeld scherm
Videosjablonen voor een gedeeld scherm
U kunt eenvoudig een video voor een gedeeld scherm maken in Pinnacle Studio en meerdere video's afspelen op basis van een vooraf ingestelde of aangepaste sjabloon. U kunt dynamische wijzigingen en 3D-bewegingen toevoegen aan aangepaste sjablonen.
B
U kunt een sjabloon gebruiken om een videoproject met een gedeeld scherm te maken of u kunt uw eigen sjabloon voor een gedeeld scherm maken.
Voordat u begint
Zorg dat de videoclips die u wilt gebruiken in de bibliotheek zijn geïmporteerd en dat u hiertoe gemakkelijk toegang heeft via een projectvak of een collectie.
Bekijk een voorbeeld van de videoclips die u wilt gebruiken, zodat u een idee heeft welke vormen passen bij de inhoud waarop u zich wilt richten. Als de hoofdactie bijvoorbeeld verticaal verloopt, past een horizontale vorm hier niet erg goed bij.
* Een sjabloon voor een gedeeld scherm kiezen en vullen
1 Kies op de navigatiebalk van de bibliotheek Montages en sjablonen > Sjablonen > Sjabloon voor een gedeeld scherm.
2 Sleep de miniatuur voor de sjabloon die u wilt gebruiken naar de tijdlijn.
3 Klik in de tijdlijn met de rechtermuisknop op de sjabloon en kies Openen in subeditor.
De sjabloon wordt op afzonderlijke tracks weergegeven in de subeditor. Er wordt een track toegevoegd voor elk gedeelte van de sjabloon (tracks bevatten een visuele indicatie van het gebied waartoe ze behoren).
4 Sleep een videoclip naar elke track vanuit het deelvenster Bibliotheek van de subeditor.
5 Als u de clip in het sjabloongebied wilt aanpassen, klikt u op een track en klikt u in het deelvenster Player op de BIB-knop Schaalmodus .
Er wordt een semitransparante weergave van de clip onder aan de sjabloon weergegeven.
6 Voer in het deelvenster Player een van de volgende handelingen uit:
Pas het formaat van de geselecteerde clip aan door de formaatknooppunten (oranje punten) te slepen die in het voorbeeldvenster worden weergegeven.
Plaats de clip op de gewenste positie door deze te slepen en het betreffende gebied van de sjabloon te vullen.
Draai de clip door de draaigreep te slepen (het knooppunt dat kan worden uitgevouwen boven de formaatrechthoek).
7 Klik op de tijdlijn op een andere track om de andere clips in de sjabloon aan te passen.
8 Wanneer u klaar bent, klikt u op OK om de subeditor af te sluiten en de elementen voor het gedeelde scherm samen te vouwen op één track op de tijdlijn.
* Een sjabloon voor een gedeeld scherm maken
1 Klik op de tijdlijn op de knop Sjablonen voor gedeeld scherm maken .
Kies in de Montage-/Sjablooneditor een gereedschap in het deelvenster Vormgereedschappen en sleep in het editorvenster om het gebied te splitsen in verschillende clipzones. In elke clipzone wordt een getal weergegeven.
2 Als u de lijnen en vormen wilt aanpassen, kiest u het gereedschap Selecteren in het deelvenster Vormgereedschappen. U kunt de lijnen en vormen slepen om de positie te wijzigen en het formaat te wijzigen. U kunt ook de Rotatie en Rand aanpassen (Breedte, Kleur, Dekking), en opties voor 3D-effect toepassen (Draaien en Schuin zetten).
3 Als u dynamische wijzigingen of 3D-beweging wilt toevoegen aan uw sjabloon, kunt u voor elk object keyframes langs de tijdlijn toevoegen, onder in het sjabloonvenster. U kunt vervolgens de instellingen kiezen die u op een keyframe wilt toepassen en op Enter drukken.
4 Als u inhoud bij de sjabloon wilt opslaan (bijvoorbeeld een afbeelding of video die vast onderdeel wordt van de sjabloon), gaat u naar de inhoud die u wilt toevoegen en sleept u de bijbehorende thumbnail naar het neerzetgebied. U kunt de eigenschappen voor een sjabloonvideo aanpassen door de waarden voor de eigenschappen in te stellen in het gebied Video-eigenschappen.
Opmerking: Als u de inhoud wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de inhoud in het neerzetgebied en kiest u Media verwijderen.
Een genummerd neerzetgebied verschijnt langs de onderrand van het voorbeeldvenster.
5 Wanneer de sjabloon gereed is, klikt u op Opslaan als om de sjabloon in de bibliotheek op te slaan (Montages en sjablonen > Sjablonen > Mijn sjablonen).
6 Klik op OK om naar de subeditor te gaan.
7 U kunt clips toevoegen en bewerken als voor een bestaande sjabloon.
8 Wanneer u klaar bent, klikt u op OK om de subeditor af te sluiten en de elementen voor het gedeelde scherm samen te vouwen op één track op de tijdlijn.