Systeemvereisten
Naast uw Pinnacle Studio-software vereist een efficiënt bewerkingssysteem bepaalde niveaus van hardwareprestaties, zoals hieronder staan beschreven.
Houd er ook rekening mee dat specificaties weliswaar belangrijk, maar niet allesbepalend zijn. Het correct functioneren van hardwareapparatuur kan bijvoorbeeld tevens afhankelijk zijn van de stuurprogramma's die door de fabrikanten wordt geleverd. Wij raden u aan de websites van de fabrikant in de gaten te houden voor stuurprogramma's en ondersteuningsinformatie; dit is vaak nuttig bij het oplossen van problemen met grafische kaarten, geluidskaarten en andere apparaten.
* Besturingssysteem
We raden een 64-bits besturingssysteem aan als u HD-materiaal wilt bewerken.
* RAM
Hoe meer RAM-geheugen u hebt, hoe eenvoudiger het werken met Pinnacle Studio is. U hebt ten minste 1 GB RAM nodig voor een toereikende werking, en we raden u sterk aan 2 GB te gebruiken (of meer). Als u werkt met HD- of AVCHD-video, dan bevelen we 4 GB aan.
* Moederbord
Intel Pentium of AMD Athlon 2,4 GHz of hoger – hoe hoger, hoe beter. AVCHD-bewerking vereist een krachtigere CPU. De minimale aanbeveling is 2,66 GHz voor bewerken van AVCHD-video met 1920 pixels. Een multi-coresysteem zoals Core i7, Core i5 of Core i3 wordt aanbevolen.
* Grafische kaart
Voor Studio hebt u een met DirectX compatibele grafische kaart nodig:
Voor normaal gebruik ten minste 128 MB onboard-geheugen (256 MB aanbevolen).
Voor HD en AVCHD ten minste 256 MB (512 MB aanbevolen).
* De harde schijf
Uw harde schijf moet ononderbroken 4 MB/sec kunnen lezen en schrijven. De meeste drives zijn hiertoe in staat. De eerste keer dat u opneemt, zal Studio uw harde schijf testen om te controleren of deze snel genoeg is. Videobestanden zijn vaak behoorlijk groot, dus u hebt een flinke hoeveelheid beschikbare ruimte op de harde schijf nodig. Video in het DV-bestandstype gebruikt bijvoorbeeld 3,6 MB aan ruimte op de harde schijf per seconde aan beeld: vierenhalve minuut vereist een gigabyte.
Bij opnemen van videoband raden wij u aan een aparte harde schijf te gebruiken om conflicten tussen Pinnacle Studio en andere software, zoals Windows, voor het gebruik van de schijf tijdens de opname te voorkomen.
* Hardware voor het opnemen van video
Studio kan video opnemen van een keur aan digitale en analoge bronnen.
Alle typen aanvullende bestandsgebaseerde opslagmedia, inclusief optische drives, geheugenkaarten en USB-sticks.
Bestanden op drives die aan de computer zijn gekoppeld.
DV- of HDV-videocamera's met een IEEE-1394-verbinding.
Analoge videocamera's en recorders.
Dvd- en Blu-Ray-schijven.
Digitale camera's.