De Titel-editor : Titels en stereoscopisch 3D
Titels en stereoscopisch 3D
Als u werkt aan een project met stereoscopisch 3D, hoeft u daarvoor geen 2D-titel te gebruiken. De bibliotheek bevat veel titels die zijn geïdentificeerd als 3D, maar voor elke titel kan stereoscopische tekst worden gebruikt.
Als u een 2D-titel als stereoscopisch wilt instellen, selecteert u een tekstlaag en selecteert u het vakje Stereoscopisch van het deelvenster Stereoscopische instellingen. Hiermee worden de instellingen van Tekstdiepte geactiveerd. U kunt vervolgens de schijnbare afstand tussen de tekst en de kijker wijzigen. Als u de titel opslaat in een geanalyseerde map, wordt de miniatuurweergave ervan in de bibliotheek weergegeven met de 3D-indicator.
Een stereoscopische titel die is geopend vanuit de bibliotheek of een 3D-tijdlijn, biedt een stereoscopische voorvertoning. De voorvertoning van een stereoscopische titel op een 2D-tijdlijn wordt alleen in 2D weergegeven. Als u deze stereoscopisch wilt afspelen moet u de tijdlijninstellingen wijzigen naar 3D.
Tekstdiepte: Als u de diepte van een tekstlaag (de schijnbare afstand tot de kijker) wilt wijzigen, selecteert u de laag en opent u het subpaneel Stereoscopische instellingen. Zorg ervoor dat in het vakje voor Stereoscopisch een oranje vinkje wordt weergegeven. Als u de waarde van de schuifregelaar Tekstdiepte verhoogt, gaat de tekst naar achteren. Als u de waarde verlaagt, komt de tekst dichterbij.
Mogelijk moet u, terwijl u de tekstdiepte aanpast, ook de lettertypegrootte aanpassen. Als de tekst verder naar achteren wordt verplaatst, kan deze op een bepaald punt onleesbaar worden. En als de tekst naar voren wordt verplaatst, kan deze opeen bepaald punt zo groot zijn dat deze niet meer in het titelframe past.