Bewerken : Tijd stilzetten gebruiken om frames stil te zetten
Tijd stilzetten gebruiken om frames stil te zetten
U kunt een effect met stilstaande beelden creëren via Tijd stilzetten. Hierbij wordt een geselecteerd frame in een videofragment voor een opgegeven periode vastgezet. Het 'bevroren' frame fungeert feitelijk als een stilstaand beeld voor de periode die u instelt. U kunt het stilstaande beeld-effect op elk gewenst moment verwijderen.
* Een stilstaand beeld-effect creëren met Tijd stilzetten
1 Selecteer een clip in de tijdlijn en sleep de scrubber, zodat het frame dat u wilt stilzetten wordt weergegeven in het deelvenster Player.
2 Klik met de rechtermuisknop op het fragment en kies Tijd stilzetten > Invoegen.
3 Typ een waarde in het vak Duur en geef het aantal seconden op dat u het beeld wilt bevriezen. Klik vervolgens op OK.
Het stilgezette frame wordt aangeduid met een roze gebied in de clip op de tijdlijn.
Het roze gebied in het midden van de clip duidt het gedeelte aan met het frame dat is stilgezet.
* Een frame dat is stilgezet verwijderen
1 Klik in de tijdlijn met de rechtermuisknop op een clip met een stilgezet frame dat is gemaakt met Tijd stilzetten.
2 Kies Tijd stilzetten > Verwijderen.