Titelredigeraren : Öppna Titelredigeraren
Öppna Titelredigeraren
Titelredigeraren kan startas på två sätt: genom att dubbelklicka på en titel i Biblioteket eller på tidslinjen i ditt projekt; eller genom att klicka på knappen Titel i tidslinjens verktygsfält.
* Nyckelord i titelnamn
Vissa av titlarna i Biblioteket har transparenta områden genom vilka de underliggande spåren visas. Namnen på dessa titlar innehåller alla nyckelordet ”överlagring”.
Helskärmstitlar har inga transparenta områden: de tar upp hela videorutan. Deras namn innehåller nyckelordet ”helskärm”.
Du kan enkelt titta på enbart den ena eller andra typen genom att söka efter lämpligt nyckelord i Biblioteket.
Tips: Andra nyckelord du kan söka efter i Biblioteket är ”rullar”, ”kryper”, ”namn” och ”titel”.
* Spara titeln
Med Spara titel somFil-menyn i Titelredigeraren kan du spara titlar i filsystemet på din dator. Därifrån kan titlarna exporteras till andra datorer och delas med andra Pinnacle Studio-användare. Om du vill spara till en bevakad mapp kommer den redigerade titeln automatiskt att visas i Biblioteket.
* Stänga Titelredigeraren
Stäng Titelredigeraren på något av följande sätt:
Klicka på OK-knappen längst ner i Titelredigeraren. Om du öppnade titeln från Biblioteket kommer du bli tillfrågad om att spara eventuella ändringar under ett nytt namn. Öppnade du titeln från en tidslinje blir din nya eller uppdaterade titel del av det aktuella projektet.
Klicka på Avbryt-knappen längst ner i Titelredigeraren. Eventuella ändringar kasseras.
Klicka på X-knappen (Stäng) uppe till höger i fönstret. Det motsvarar att klicka på Avbryt, förutom att du får möjlighet att spara eventuella ändringar innan du stänger.