Masker och rörelsespårning : Förstå masker i Pinnacle Studio
Förstå masker i Pinnacle Studio
Maskningsprocessen börjar med att du lägger till ett speciellt Mask-spår ovanför det klipp eller spår du vill maskera. H är kan du välja mellan två typer av masker:
Form-mask: För att ändra ogenomskinlighet, lägga till en kantlinje eller redigera specifika områden beträffande färg eller andra filter använder du en Form-mask.
Panel-mask: Gör att du kan importera tillgångar till ett 2D-maskobjekt och använda 3D-rörelse på objektet.
Masker i lager
Du kan bara använda en funktion eller ett filter på en Form-mask (och dess motsvarande Underlag-område). Du kan skapa nya maskspår för att använda masker i lager. Du kan även lagra Panel-masker.