Titelpanelets komponenter
Områder i titelpanelet: 1. Titelpanelets sidefaner (Titel, Tekst, Bevægelse, Ældre forudindstillinger) 2. Lagområde; 3 Indstillingsområde; 4 Keyframeområde; 5 Afspillerpanel med forhåndsvisning af titel
Dette er hovedområderne i panelet Titel, nummereret som i illustrationen ovenfor:
1 Panelet Titel har faner til fire sider: Titel, Tekst, Bevægelseog Ældre forudindstillinger.
Titel indeholder grundlæggende oprettelses-, gemme-, indlæsnings- og varighedskontroller.
Tekst er standard og omfatter de fleste tekstredigeringskontroller.
Bevægelse lader dig indstille bevægelsesegenskaber for hele titellaget eller individuelle linjer, ord eller bogstaver.
Ældre forudindstillinger lader dig vælge bevægelsesforudindstillinger for titler. Disse omfatter nogle klassiske stilarter for Indgang, Fremhævning og Udgang af titler.
2 Området Lag giver en liste over lagene i titlen. Lag kan være tekstbaserede eller formbaserede (vektorformer eller importerede billeder eller videoer). Området Lag er tilgængeligt for siderne Tekst og Bevægelse samt siden Ældre forudindstillinger. Hvert grafik- eller tekstelement udgør et lag i teksten, som består af en stak af disse lag. De uigennemsigtige dele af hvert lag dækker for lagene under. Det nederste lag kan kun dække for baggrunden. Processen, hvor et billede bygges op i lag, kaldes "sammensætning". Eftersom oplysningerne i hvert lag holdes adskilt og først sættes sammen, når billedet færdiggøres, kan man altid vende tilbage til sammensætningen og tilføje nye lag og justere, sortere på ny, fjerne eller erstatte eksisterende lag.
3 Området Indstillinger omfatter indstillinger for Tekst, Udseende, Baggrund og Stereoskopisk. Siden Bevægelse indeholder alle bevægelsesindstillinger. Tekstindstillinger styrer stil og størrelse på titler, Indstillinger for udseende styrer titeltekstens forside, kanter og skygger, og Baggrundsindstillinger har at gøre med titlens baggrundslag.
4 Området Keyframe lader dig indstille og se keyframes for egenskaber, der understøtter keyframing. Du kan f.eks. bruge keyframes til at bestemme bevægelse. Du finder flere oplysninger om keyframes under Brug af keyframes.
5 Afspillerpanelet giver dig mulighed for at forhåndsvise dine titler og giver lidt interaktiv redigeringskontrol.