Värisäätimien käyttäminen
Kun teet värisäätöjä, voit käyttää Soitin-paneelin Värimääritys-näkymää.
Sen lisäksi, että voit luoda oman luovan ulkoasun, voit tuoda LUT-profiileja (hakutaulukko).
Useissa tapauksissa saat aikaan hyvät tulokset käyttämällä Perus-säätimiä, mutta muut värinkorjaus- ja värimäärittelytyökalut tarjoavat tarkemman säädön. Joskus ratkaisevaa on mieltymys, joskus ratkaisevaa on se, että työkalu tarjoaa helpomman tavan saada tietty tulos.
Videon soveltamisalat
Videon soveltamisalat tarjoavat tavan arvioida videoleikkeen sävyä ja väriä näyttämällä leikkeen väritiedot erilaisina visuaalisina esityksinä. Koska tieto on datapohjaista, soveltamisalat auttavat säätämään värin ja sävyn luottamatta pelkästään käytettävän näytön värimääritykseen. Saat lisätietoja videon soveltamisaloista kohdasta Videon soveltamisalat.
* Värinkorjaus- ja värimäärityssäätimien käyttö
1 Valitse leike aikajanalla.
2 Avaa Editori-paneeli, napsauta Väri, ja valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista:
Perus
Sävykäyrä
HSL-viritys
Värikiekko
* LUT-profiilin käyttäminen
1 Valitse leike aikajanalla.
2 Avaa Editori-paneeli ja napsauta Väri > Perus.
3 Napsauta Perusasetukset-alueen alaosassa avattavaa valikkoa LUT-profiili-kohdan vieressä ja valitse LUT-profiili tai napsauta Selaa ja siirry käytettävään tiedostoon.