Pinnacle Studion ääniominaisuudet
Elokuva- tai levyprojektin aikajanalla äänileikkeet käyttäytyvät hyvin samankaltaisesti kuin muun tyyppiset leikkeet, mutta aikajanalla on myös vain äänelle tarkoitettuja ominaisuuksia.
Nämä aikajanan työkalupalkin painikkeiden ryhmän korostetut painikkeet liittyvät ääneen: Äänimikseri, Luo kappale, Taustaselostus ja Taustaäänen vaimennus.
Työkalurivin oikeassa päässä, tämä painike aktivoi äänen kelaamisen.
Esimerkiksi aikajana-työkalurivillä on painike, joka avaa äänimikserin jolla voidaan hallita leikkeen dynamiikkaa avainruutujen avulla. Yhden painikkeen avulla voit luoda ScoreFitter-taustamusiikkileikkeen, toisen avulla voit tallentaa selostuksen ja seuraavan avulla voit ottaa käyttöön taustaäänien vaimennuksen. Kauempana työkalurivillä on vaihtopainike äänen kelaamiselle, jonka avulla voit seurata ääntä lyhyissä pätkissä, samalla kun vedät osoitinta pitkin aikajanaa.
* Kirjasto
Ääni- ja musiikkileikkeet lisätään tuotantoihisi Kirjastosta. Kirjasto käsittelee äänitiedostoja wav- ja mp3-formaatissa sekä muissa tavallisissa formaateissa. Kun haluat lisätä äänitiedostoja tuotantoosi, voit tehdä sen vetämällä halutun aineiston Kirjaston selaimesta suoraan projektin aikajanalle.
* Äänen korjaukset
Kun valitset aikajanalla olevan äänileikkeen ja avaat Editori-paneelin > Korjaukset, voit tehdä erilaisia korjauksia ja mukautuksia, kuten kohinanvaimennus, kompressointi ja taajuuskorjaus. Toisin kuin tehosteita (joista kerrotaan seuraavaksi), näitä työkaluja voidaan käyttää ääniaineistoihin Kirjastossa. Kun myöhemmin käytät samaa aineistoa projektissa, korjaukset tulevat sen mukana. Voit muokata korjauksia lisää aikajanan kautta niin halutessasi. Korjaukset ovat ei-tuhoisia, mikä tarkoittaa, että korjattua äänitiedostoa ei muokata millään tavalla.
* Äänitehosteet
Kun valitset aikajanalla olevan äänileikkeen ja avaat Editori-paneelin > Tehosteet, löydät useita tapoja äänileikkeiden paranteluun, muunteluun tai hauskan pitämiseen niiden parissa. Toisin kuin äskettäin kuvailtuja korjaustyökaluja, tehosteita ei voida lisätä suoraan Kirjaston aineistoihin. Näin voidaan tehdä ainoastaan projektin sisällä. Tehosteet toimivat etukäteen asetettujen parametriyhdistelmien varassa, joita voit muokata tarpeidesi mukaan.