Koostamistyökalut (vanha Tekijä-välilehti)
Levyn muokkaajan aikajanan työkalurivillä on useita koostamistyökaluja, joita voit käyttää suoraan vaihtamatta ikkunaa tai näkymää.
Levyn muokkaajan työkalurivin työkalut.
Luo linkki: Tämä painike luo linkin Soittimessa sillä hetkellä valittuna olevan kappalepainikkeen ja aikajanan osoittimen sijainnin välille.
Lisää linkki: Tämä painike helpottaa työskentelyä monisivuisten valikoiden kanssa siirtämällä kaikki olemassa olevat painikelinkit (alkaen Soittimessa sillä hetkellä valittuna olevasta kappalepainikkeesta) yhden sijainnin loppua kohti.
Monisivuisessa valikossa linkin lisäämisestä voi seurata ketjureaktio, jolloin olemassa oleva linkki siirtyy pakosta seuraavalle sivulle ja sillä sivulla oleva linkki siirtyy seuraavalle sivulle ja niin edelleen aina viimeiselle sivulle asti, joka itsessään luodaan tarvittaessa.
Poista linkki: Tämän painikkeen napsauttaminen poistaa linkin, joka yhdistää valikon painiketta ja kappalemerkkiä Kappaleraidalla. Linkittämätön kappalemerkki pysyy Kappaleraidalla. Linkittämätön kappale voidaan linkittää manuaalisesti vetämällä ja pudottamalla se toisen painikkeen päälle Valikon esikatselussa. Se voi myös pysyä linkittämättömänä kappaleena. Tällöin sen avulla voi toiston aikana siirtyä levyn kohtaan käyttämällä kauko-ohjaimen siirtymispainiketta. Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella yhtä tai useampaa kappalemerkkiä ja valita Poista valittu linkki.
Painikkeiden kierto: Napsauttamalla tämän säätimen vasenta ja oikeaa nuolta voit vierittää käytettävissä olevien painikkeiden läpi ja aktivoida ne muokkausta varten. Napsauttamalla painikkeen otsikkoa voit muokata sitä. Painikkeita voidaan myös valita napsauttamalla painikkeiden linkkejä Soittimessa, kun valikkoa esikatsellaan.
Aseta pikkukuva: Tämän painikkeen napsauttaminen luo pikkukuvan siitä kehyksestä, joka on aikajanan osoittimen kohdalla. Pikkukuva näytetään valikkopainikkeessa, joka on valittu painikekierron säätimessä, jos se on Pikkukuva-tyyppiä. Lisätietoja valikon painiketyypeistä on kohdassa Valikkopainikkeet (vanha Tekijä-välilehti).
Luo linkittämätön kappale: Ellei aikajanan osoitin ole tarkalleen sijoitettuna kappale- tai paluumerkille, tämän näppäimen napsauttaminen lisää kappalemerkin Kappaleraidalle, mutta ei linkitä sitä mihinkään valikkoon. Linkittämätön kappale voidaan luoda myös kaksoisnapsauttamalla Kappaleraitaa välittömästi muiden aikajanan raitojen yläpuolella.
Linkittämätön kappale voidaan myöhemmin linkittää manuaalisesti vetämällä ja pudottamalla se painikkeen päälle Valikon esikatselussa, jos niin haluat. Linkittämätön kappale palvelee kuitenkin myös hyödyllistä tarkoitusta: toiston aikana se määrittää yhden niistä pisteistä joissa pysähdytään, kun DVD-levyä selataan kaukosäätimen hyppypainiketta painamalla.
Poista kappale: Kun aikajanan osoitin on sijoitettuna kappaleen päälle, Luo linkittämätön kappale -painike muuttuu toiminnoltaan päinvastaiseksi ja sen symboli muuttuu. Sen napsauttaminen poistaa sekä kappalemerkin että linkin, joka yhdistää sen valikkoon, jos sillä on sellainen. Voit poistaa kappaleita myös kontekstivalikon Poista valittu kappale -komennolla, kun valittuna on yksi tai useampia kappalemerkkejä. Samassa valikossa olevan Poista valitut linkit -komennon avulla voit poistaa linkit kappalemerkeistä mutta jättää ne edelleen Kappaleraidalle.
Luo paluu: Ellei aikajanan osoittimen sijainnissa ole jo merkkiä, tämä painike lisää paluumerkin Kappaleraidalle.
Paluumerkki on toiminnassa toiston aikana vain jos toisto aloitettiin samasta valikosta, johon merkki liittyy. (Aikajanalla olevan merkin värin tulisi vastata siihen yhdistetyn valikon kuvaketta Valikkoluettelossa.) Kun toisto etenee kehykseen, josta löytyy aktiivinen paluumerkki, se hyppää takaisin paluumerkkiin yhdistettyyn valikkoon.
Poista paluu: Jos aikajanan osoittimen sijainnissa on paluumerkki, Luo paluu -painike muuntuu Poista paluu -painikkeeksi ja sen symboli muuttuu vastaavasti.
Paluumerkit voidaan poistaa sekä Poista kappale -painikkeella että kontekstivalikon Poista valitut kappaleet komennolla.
* Kappale- ja paluumerkkien editointi Aikajanalla
Kappale- ja paluumerkit on sidottu aikajanan tiettyihin kehyksiin, joista toisto alkaa levyvalikosta käynnistettynä (kappaleet) tai joihin palataan toiston jälkeen (paluumerkit). Molempia merkkityyppejä voidaan liikuttaa vetämällä niitä hiirellä. Tällöin niiden vaikutuskohta elokuvassa vaihtuu.
Kun olet esikatselemassa valikkoa, kappalemerkin vetäminen Kappaleraidalta Soittimen painikkeeseen linkittää painikkeen uudelleen. Sama toimii myös käänteisesti, eli Soittimen painikkeen vetäminen pisteeseen Kappaleraidalla on vaihtoehtoinen tapa luoda uusi kappalemerkki.
Projektissa, joka sisältää yhden tai useamman Levyvalikon, täytyy olla pysyvästi sijoitettu paluumerkki Kappaleraidan lopussa. Tämä varmistaa, että mihin tahansa levyltä toistettavaan kappaleeseen liittyy kelvollinen paluumerkki. Viimeistä paluumerkkiä ei siten voi poistaa.