Monikameraeditoinnin perusteet
Seuraavassa on esitetty peruskatsaus monikameraeditointiin.
1 Tuo Pinnacle Studion Kirjastoon ne video- ja äänileikkeet, joita haluat käyttää.
2 Valitse leikkeet Kirjastosta ja tuo ne Monikameraeditorin käyttämällä erityistä tuonti-ikkunaa, jossa voit määrittää leikkeet Kameraan 1, Kameraan 2 jne.
3 Synkronoi leikkeet aikajanalla. Voit tehdä tämän automaattisesti, jos kaikissa leikkeissä on ääniraita, mutta synkronointiin on käytettävissä myös muita menetelmiä.
4 Valitse ääniraita, jonka haluat säilyttää (jos käytät alkuperäistä ääniraitaa). Voit valita myös erillisen ääniraidan.
5 Aloita monikamerakoosteen kokoaminen. Voit toistaa kaikkia leikkeitä yhtä aikaa ja valita moninäkymäruudusta sen kameran, jota haluat tarkastella. Voit vaihtaa leikkeitä niin usein kuin haluat. Valittu aineisto näkyy pääesikatseluruudussa. Voit tarkastella projektia Monikameraraidalla ja hienosäätää sitä.
6 Poistumalla Monikameraeditorista voit hioa projektia edelleen Pinnacle Studiossa ja tuottaa siitä tiedoston.
Tärkeää! Monikameraeditointi kannattaa suorittaa loppuun, ennen kuin poistut Monikameraeditorista. Muutokset, jotka teet projektiin toisessa editorissa, eivät välttämättä jää voimaan, jos avaat projektin uudelleen Monikameraeditorissa. Tällöin osa muutoksista saattaa peruuntua.