Painikkeet, valikot, viestiruudut ja ikkunat
Painikkeiden, valikoiden ja niihin liittyvien käyttöliittymäkohteiden nimet on kirjoitettu lihavoinnilla, jotta ne erottuvat ympäröivästä tekstistä.
Valikkokomentojen valitseminen
Oikealle osoittava nuolenkärkimerkki (>) kuvaa hierarkkisten valikkojen polkua. Alla joitakin esimerkkejä koodekin suomista eduista.
Valitse Tiedosto > Polta levyn kopiotiedosto.
Kontekstivalikot
Kontekstivalikko on komentoja sisältävä ponnahdusluettelo, joka tulee näkyviin, kun napsautat hiiren kakkospainikkeella tietyillä sovelluksen käyttöliittymän alueilla. Riippuen siitä missä napsautat, kontekstivalikko voi koskea joko muokattavissa olevaa objektia (kuten leikettä editointiaikajanalla), ikkunaa tai aluetta, kuten ohjauspaneelia. Avoinna ollessaan kontekstivalikot käyttäytyvät aivan kuin päävalikkorivin olevat valikot.
Kontekstivalikot ovat käytettävissä suurimmassa osassa Pinnacle Studion käyttöliittymää. Käyttöohjeemme on laadittu sillä oletuksella, että valikoita osataan avata ja käyttää.
Hiirellä napsauttaminen
Kun ohjeissa kehotetaan napsauttamaan hiirellä, tarkoittaa se aina hiiren ykköspainikkeella napsauttamista, ellei toisin mainita tai ellei kehotus koske kontekstivalikon avaamista:
Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Otsikkoeditori. (On myös mahdollista sanoa ”Valitse kontekstivalikosta Otsikkoeditori.”)
Näppäinten nimet
Näppäinten nimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella ja alleviivataan. Plus-merkki tarkoittaa näppäinyhdistelmää. Alla joitakin esimerkkejä koodekin suomista eduista.
Painamalla Ctrl+A voit valita kaikki Aikajanalla olevat leikkeet.
Liitteessä D: Pikanäppäimet on kattava taulukko käytettävissä olevista pikanäppäimistä.