Kokoelmat
Projektilokeroiden tavoin kokoelmat ovat virtuaalisia kansioita. Kokoelmia ei kuitenkaan luoda automaattisesti (olemassa on kaksi poikkeusta). Tämä tarkoittaa, että voit täysin joustavasti luoda ja poistaa niitä mistä syystä tahansa. Kirjaston näkökulmasta Kokoelma on vain satunnainen aineistojen ryhmittely – valikoima kirjastokohteita, joilla ei ole erityistä järjestelyperiaatetta. Sinulla voi olla hyvä syy kerätä tietyt tiedostot tiettyyn kokoelmaan, mutta Kirjaston ei tarvitse tietää, mikä se on.
Yksi kokoelmista, Viimeisin lisäys, päivitetään automaattisesti jokaisen tuontitoiminnon jälkeen ja se näyttää lisätyn median. Voit siirtyä tähän kokoelmaan heti tuonnin jälkeen ja työskennellä uuden materiaalin kanssa.
Toinen automaattisesti luotu kokoelma on Viimeisin Smart Creation. Se tallentaa mediat, joita olet valinnut uusinta SmartMovie-teostasi varten.
Myös hierarkkisesti organisoituja Kokoelmia tuetaan. Hierarkian ylätason kokoelmia käytetään Kokoelmat-haaran alaosioina.
* Uuden kokoelman luonti
1 Napsauta kuvaketta Kokoelmat-haaran otsikkorivillä ja syötä nimi tekstikenttään.
2 Viimeistele prosessi painamalla Enter.
Vihje: Voit valita myös minkä tahansa aineiston kontekstivalikosta kohdan Lisää kokoelmaan > Luo uusi kokoelma.
* Kokoelmien hallinta
1 Napsauttamalla kokoelma hiiren kakkospainikkeella voit valita komennon, jolla kokoelma voidaan nimetä uudelleen tai poistaa tai sen alle voidaan luoda alakokoelma, jonka yläkansiona toimii nykyinen kokoelma.
* Kokoelman järjestely
Voit vetää ja pudottaa kokoelmia hiiren avulla Navigaattorissa. Vedetystä kokoelmasta tulee alakokoelma, kun se pudotetaan toisen päälle.
* Kerättyjen aineistojen tarkastelu
Kokoelman nimen napsauttaminen avaa sen Selaimeen. Kun hiiren osoitin viedään luettelossa olevan aineiston päälle, Navigaattorissa korostuvat ne kokoelmat, joihin aineisto kuuluu.
* Kerätyillä aineistoilla tehtävät toiminnot
Nämä toiminnot voidaan suorittaa minkä tahansa kokoelman kohteen kontekstivalikosta. Voit muokata ryhmää kohteita valitsemalla ne ensin hiiren avulla (monivalintoja voi tehdä tarvittaessa käyttämällä Ctrl+napsautusta tai Vaihto+napsautusta) tai piirtämällä kehyksen kohteiden ympärille. Avaa sitten kontekstivalikko napsauttamalla valintaa hiiren kakkospainikkeella.
* Lisääminen kokoelmaan
Voit lisätä valitun kohteen tai useita kohteita tiettyyn kokoelmaan valitsemalla kohdekokoelman Lisää kokoelmaan -alavalikosta.
Vihje: Voit myös vetää valinnan kohdekokoelmaan.
* Kohteiden poistaminen kokoelmasta
Napsauttamalla Poista-komentoa voit poistaa kohteen (tai kohteet) kokoelmasta. Kuten muissakin Kirjastoon kohdistuvissa toimenpiteissä, taustalla oleviin mediakohteisiin ei kosketa, joten videon tai muun kohteen poistaminen kokoelmasta kirjastossa ei poista sitä muista kirjastosijainneista.