3D-otsikoiden luonti ja muokkaus
Nämä ovat 3D-otsikon luomisen perusvaiheet:
1 Valitse esiasetettu tekstiobjekti tai käytä oletustekstiobjektia.
2 Muokkaa tekstiobjektin asetuksia saadaksesi aikaan haluamasi ulkonäön.
3 Aloita Aikajana-paneelissa avainruutujen määrittäminen, jotta voit tehdä muutoksia tekstin tyyliin ja liikkeisiin.
4 Esikatsele projektiasi Soitin-paneelissa ja säädä asetuksia ja avainruutuja saadaksesi aikaan haluamasi tehosteen.
5 Palaa pääsovellukseen napsauttamalla OK, jolloin 3D-otsikkosi näkyy aikajanalla.
Kokeileminen on hyvä tapa oppia mikä on mahdollista tekstityyleissä ja liikkeissä.
* Jos haluat laatia 3D-otsikon
1 Pinnacle Studiossa, tee jokin seuraavista:
Napsauta Laadi 3D-otsikko -painiketta aikajanan työkalurivillä.
Valitse Kirjasto-paneelissa Otsikko > 3D-otsikko-luokka, vedä otsikko aikajanaan ja kaksoisnapsauta sitä.
3D-otsikkoeditori avautuu.
2 Korvaa oletusteksti kirjoittamalla oma tekstisi Tekstiasetukset-kenttään Asetukset-paneelissa.
Jos haluat useamman kuin yhden tekstiobjektin (jolloin voit käyttää kirjaimille ja sanoille erilaisia ominaisuuksia), valitse Esiasetukset-paneelissa Objektit > Tekstiobjektit, napsauta jokaisen objektin, jonka haluat lisätä, esikatselukuvaa ja kirjoita jokaiselle objektille lopullinen teksti Tekstiasetukset-kenttään. Voit milloin tahansa valita tietyn tekstiobjektin muokattavaksi napsauttamalla objektia Soitin-paneelissa.
3 Muokkaa tekstiä Asetukset-paneelin Tekstiasetukset-alueella ja käytä kaikkia väli-, tasaus-, fontti- ja kokoasetuksia.
4 Määritä otsikkosi ominaisuudet alkuasemassa Aikajana-paneelissa napsauttamalla sen ominaisuuden nimeä, jota haluat säätää ja tee yksi seuraavista:
Ominaisuuksia Sijainti, Suunta (Kierto) ja Skaalaus (Koon muutos) varten vedä Soitin-paneelissa tai syötä arvot aikajanan työkalurivin X-, Y- ja Z-kenttiin aikajanan työkalurivillä tarkkoja arvoja varten.
Ominaisuuksia Väri ja Läpikuultavuus varten säädä asetuksia Asetukset-paneelissa Väri- ja Läpikuultavuus-alueilla.
Jos haluat säätää otsikon Tekstuuri-, Viiste-, Valot- tai Kamera-asetuksia, säädä asetuksia kyseisellä alueella tai Esiasetukset-paneelissa, valitse esiasetukset kohdasta Kohtaus ja Objektin tyyli. Näillä asetuksilla ei ole avainruutuja.
5 Määritä Aikajana-paneelissa haluamasi lisäavainruudut (esimerkiksi loppupisteen avainruutusi) ja määritä haluamasi ominaisuudet jokaiselle avainruudulle.
Jos sinulla on yksinkertaisesti alku- ja loppuavainruutu, näiden välillä käytetään vaiheittaista muutosta. Aseta useampia avainruutuja, jos haluat nopeampia muutoksia.
6 Esikatsele 3D-otsikkoasi käyttämällä Soitin-paneelin toistosäätimiä.
7 Kun olet saanut 3D-otsikkosi valmiiksi, sulje 3D-otsikkoeditori-ikkuna napsauttamalla OK . Otsikkosi lisätään aikajanalle.