Yhdistelmäotsikoiden luominen kerroksilla
Voit luoda monimutkaisia otsikoita käyttämällä kerroksia. Kerrokset voivat perustua tekstiin, muotoihin, valokuviin tai videoihin. Kerrokset ovat hyvä tapa järjestää otsikoiden eri elementtejä ja niiden avulla voi vaihtaa joustavasti yhden osan siten, ettei se vaikuta toiseen osaan. Kuvaruudun alaosan otsikkografiikat voi luoda käyttämällä kerroksia sekä logoja ja muita grafiikoita, jotka sisältävät tekstiä.
* Otsikkokerroksien luominen
1 Napsauta Otsikko-paneelissa Teksti-välilehteä varmistaaksesi, että Teksti-sivu tulee näkyviin.
2 Napsauta kerrosluettelon alueen yläosassa jotakin seuraavista painikkeista:
Lisää tekstikerros : Lisää uuden tekstikerroksen luetteloon.
Muotoilutyökalu : Valitse vektorin muoto tai valitse Lisää aineistoa Kirjastosta avataksesi ikkunan, jossa voit hakea ja valita median Projektilokerot-, Video- tai Valokuva-luokkien mukaan. Kun olet valinnut median, sulje valintaikkuna ja lisää kerros luetteloon napsauttamalla Lisää-painiketta.
3 Valitse kerrosluettelosta kerros, jota haluat editoida, ja määritä haluamasi asetukset Asetukset-alueella.
4 Tekstiasetusten yläpuolelta voi valita jonkin seuraavista:
Ryhmän tasaus: Valitse soitinpaneelin esikatselussa vähintään kaksi kerrosta ja valitse tasausvaihtoehto Ryhmän tasaus -valikosta.
Ryhmitä: Valitse soitinpaneelin esikatselussa vähintään kaksi kerrosta luodaksesi ryhmän, jossa on samat ulkoasun ja liikkeen ominaisuudet.
Järjestys: Voit muuttaa valitun kerroksen pinoamisjärjestystä.
Rivitä teksti: Tekstin voi rivittää tekstikehyksessä sen sijaan, että teksti venyy, jos kehyksen kokoa säädetään.
Voit myös valita kerroksia soitinpaneelin esikatselussa napsauttamalla kerrosta tai napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla kontekstivalikosta Valitse kaikki kerrokset. Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainiketta ja valita Poista kaikkien kerrosten valinnat.
Voit myös napsauttaa soitinpaneelin esikatselussa hiiren kakkospainiketta päästäksesi Ryhmitä- ja Järjestä-komentoihin.
* Otsikkokerrosten muokkaaminen
1 Napsauta Otsikko-paneelissa Teksti-välilehteä varmistaaksesi, että Teksti-sivu tulee näkyviin.
2 Valitse kerrosluettelon alueen yläosasta kerros, jota haluat editoida.
3 Tee jokin seuraavista toimista:
Tee asetusalueella haluamasi muutokset.
Valitse soitinpaneelin esikatselussa yksi tai useampi kerros, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse jokin seuraavista: Leikkaa kerros, Kopioi kerros, Liitä kerros, Poista kerros.