Levyvalikot (vanha Tekijä-välilehti)
Oleellinen levyn tekemisessä on valikko. Levyllä voi olla yksi, muutama tai useita pysäytyskuvista tai lyhyistä videopätkistä koostuvia valikkoja. Valikkojen sisällä olevia alueita, joita kutsutaan painikkeiksi, valitsemalla katsoja voi aktivoida muuta sisältöä levyllä.
Jotkin painikkeet saavat toiston jatkumaan tietyistä kohdista eli kappaleista tuotantosi aikajanalla. Nämä kappalepainikkeet näyttävät usein pienen esikatselukuvan tai videosilmukan, joka antaa vihjeen sisällöstä. Jos toiston aikana havaitaan paluumerkki, se lähettää katsojan takaisin valikkoon.
Muut painikkeet aiheuttavat siirtymisen toiseen valikkoon tai toiselle sivulle saman valikon sisällä. Monisivuiset valikot, joissa joka sivulla on useita lukupainikkeita sekä automaattisesti hallinnoituja navigaatiopainikkeita, helpottavat minkä kokoista tuotantoa tahansa. Yhteen tuotantoon voidaan lisätä kuitenkin enintään 99 kappaletta ja paluumerkkiä.
* Valikkoluettelo
Toisin kuin aikajanan leikkeitä, tuotantosi valikkoja ei ole sidottu tiettyyn aika-offsetiin. Sen sijaan levysoitin kierrättää valikkoa, kunnes käyttäjä tekee jotakin.
Koska valikot ovat olemassa ”ajan ulkopuolella”, Pinnacle Studio sisältää Valikkoluettelon. Se on Levyn muokkaajan aikajanan yläpuolella oleva erityisalue, johon projektin valikot asetetetaan. Valikon vetäminen Kirjastosta Valikkoluetteloon tuo sen käytettäväksi projektissasi.
* Valikkojen interaktiivisuuden suunnittelu
Levytuotanto voi sisältää yhden tai useampia valikoita. Jokainen valikko sisältää graafisesti eroavia alueita, joita yleisesti kutsutaan painikkeiksi. Katsoja voi aktivoida niitä esim. DVD-soittimen kaukosäätimen painikkeilla.
Levyvalikon painikkeiden käyttäytymistä voidaan säädellä Levyn muokkaajan ikkunassa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Kappalevelhoa, joka luo ja määrittää painikkeet automaattisesti valitsemiesi asetusten perusteella.
Painikkeen aktivoiminen joko aloittaa elokuvasi toiston tietystä pisteestä tai siirtää hallinnan toiselle valikolle, jossa on omat painikkeet. Valikon painikkeiden mahdollisia kohteita ovat:
Aikajanan sijainti: Aktivoinnin yhteydessä toisto jatkuu valitusta kehyksestä. Sijaintia ja sisältöä, joka löytyy sieltä, kutsutaan elokuvasi kappaleeksi.
Toinen valikko: Painikkeilla voi linkittää kaikkiin Valikkoluettelossa oleviin valikoihin.
Toinen sivu saman valikon sisällä: Monisivuiset valikot sisältävät aina seuraava- ja edellinen-painikkeet sivujen välillä navigoimista varten.
* Automaattinen sivun luominen
Kun lisäät uusia kappalelinkkejä monisivuiseen valikkoon, lisäsivuja luodaan automaattisesti sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Nämä ilmestyvät Valikkoluetteloon jo projektissa olevien sivujen rinnalle. Liitingrafiikka yhdistää toisiinsa samaan valikkoon kuuluvia sivuja. Jos haluat lisätä uusia linkitettyjä lukuja, käytä joko työkalurivin Lisää Linkki -painiketta tai Kappalevelhoa.
Päävalikko ja vastaava monisivuinen valikko Kirjaston soittimessa.
Seuraava ja Edellinen: Valikko saadaan tukemaan useampaa sivua erityisten seuraava- ja edellinen-painikkeiden avulla. Voit luoda monisivuisen valikon nykyisestä päävalikosta lisäämällä molemmat näistä painikkeista. Niinikään, jos poistat monisivuisesta valikosta joko toisen tai molemmat seuraava- ja edellinen-painikkeista, poistat samalla automaattiset ominaisuudet.
* Monisivuiset valikot Valikkoluettelossa
Monisivuisten valikkojen kuvakkeet yhdistyvät Valikkoluetteloon erityisen grafiikan välityksellä. Se näyttää, että valikot on linkitetty, joka tarkoittaa sitä, että voit navigoida valikon sisällä yhdeltä sivulta toiselle seuraava- ja edellinen-painikkeita käyttämällä.
Jakaminen ja liittäminen: Napsauttamalla liitingrafiikkaa voit katkaista vierekkäisten valikkosivujen linkit. Grafiikka poistuu. Hiiren vasemmalla puolella olevat sivut jäävät alkuperäiseen valikkoon, kun taas toisella puolella olevat muodostavat uuden, erillisen valikon (jonka kuvakkeilla on uusi taustaväri). Napsauttamalla vierekkäisten monisivuisten valikoiden välissä olevaa tyhjää kohtaa voit ryhmittää ne yhdeksi valikoksi.
Kappaleiden järjestely: Järjestä-painike on aikaa säästävä työkalu, joka on tarkoitettu pääasiassa monisivuisille valikoille. Se löytyy Kappalevelho-painikkeen kanssa oikealta puolen valikon viimeistä sivua. Kun olet työskennellyt valikon parissa jonkin aikaa – lisäten, poistaen ja järjestellen lukuja uudelleen, ehkä jopa samalla editoiden itse elokuvaa rinnakkain – todennäköisesti huomaat, että kappalepainikkeet eivät ole enää aikajanan järjestyksessä sivujen halki. Ellet jostakin syystä halua mukautettua järjestystä, voit korjata tilanteen napsauttamalla kerran Järjestä-painiketta.
Monisivuisen valikon sivuja. Liitingrafiikasta näkyy, että näiden sivujen välillä navigoiminen tapahtuu Seuraava- ja Edellinen- painikkeilla. Järjestä-painike (yläoikealla, osoittimen alla) järjestää lukupainikkeet aikajanan järjestykseen.