Muokkaa-välilehden komponentit
Muokkaa-välilehti yhdistää neljä pääkomponenttia:
Kirjasto-paneeli näyttää projektiin käytettävissä olevat aineistot. Lisätietoja Kirjastosta on kohdassa Kirjasto.
Editori-paneelista voit käyttää ja muokata sillä hetkellä valitun median tai aineiston ominaisuuksia.
Aikajanan avulla voit järjestellä aineistot leikkeinä teoksen kaavamaisen esityksen sisällä.
Soitin-paneelin avulla voit esikatsella kirjaston aineistoja ennen kuin lisäät ne projektiisi. Sillä voit myös katsella – halutessasi ruutu kerrallaan – miten jokin teoksesi osa näkyy yleisöllesi, kun viet sen, halusitpa tallentaa sen tiedostona, polttaa sen levylle, siirtää sen laitteelle tai ladata sen internetiin.
Muokkaa-välilehti sisältää Kirjasto/Editori-paneelin (Editori näkyvissä vasemmassa yläkulmassa), Soitin-paneeli (oikea yläkulma) ja Aikajana (alempi paneeli).
Kirjaston, editorin, projektin aikajanan ja soittimen lisäksi voit käyttää Muokkaa-välilehdellä erilaisia työkaluja ja ominaisuuksia otsikoiden luomiseen ja muokkaamiseen, tehosteiden lisäämiseen ja muihin tarkoituksiin.
Muokkausprosessi aloitetaan usein vetämällä aineisto Kirjasto-paneelista aikajanalle. Täällä voit tehdä muokkauksia itse aikajanaan tai napsauttaa hiiren kakkospainikkeella aineistoa aikajanalla käyttääksesi lisämuokkaustyökaluja. Voit myös kaksoisnapsauttaa aineistoa aktivoidaksesi Editori-paneelin tai vaihtoehtoisen muokkausikkunan (kuten Otsikkoeditori tai 3D-otsikkoeditori).