Ohjauspaneelin vienti- ja esikatseluasetukset
Nämä asetukset vaikuttavat videon toiston ulkoasuun.
Laatu: Nämä vaihtoehdot säätävät videon esikatselun laatua koko sovelluksessa.
Paras laatu Paras tarjoaa esikatselun täydellä resoluutiolla – resoluutiolla, jolla projekti loppujen lopuksi viedään. Jos tätä vaihtoehtoa käytetään hitaammilla järjestelmillä, kehyksiä voi pudota toiston aikana.
Tasapainotettu: Tätä asetusta suositellaan tavalliseen käyttöön. Siinä laatuoptimoinnit ohitetaan esikatselun nopeuttamiseksi. Useimmissa tapauksissa eroa tuskin huomaa.
Nopein toisto Esikatselu optimoidaan käsittelytehokkuuden parantamiseksi, mikä voi olla hyödyllistä hitaampien järjestelmien kanssa.
Näytä koko näytön esikatselu päällä: Valitse tietokoneen näyttö (jos käytettävissä on enemmän kuin yksi), jolla koko näytön esikatselu näytetään.
Näytä ulkoinen esikatselu päällä: Valitse käytettävissä olevien laitteiden ja signaalien ulostulojen (jos sovellettavissa) luettelosta.
Ulkoinen esikatselustandardi: Valitse tietokoneeseen liitetyn videomonitorin TV-standardi.
* Toiston optimointi
Optimointikynnys: Optimointikynnys määrittää, kuinka paljon tiedostoa renderöidään kun esikatselet projektiasi. Kynnys voidaan asettaa mihin tahansa välillä Pois päältä (0) – Aggressiivinen (100). Tietyn aikajanan ”siivun” renderöinti riippuu tehosteiden ja käytettyjen siirtymien toistamiseen tarvittavasta prosessoinnin määrästä sekä optimointikynnyksen arvosta. Jos arvo asetetaan kohtaan Aggressiivinen, Pinnacle Studio esirenderöi kaikki siirtymät, otsikot, levyvalikot ja tehosteet vaikka leike olisi ollut esikatseltavissa, ja tästä saattaa seurata huomattava toistoviive.
Jos optimointikynnys on asetettu arvoon Pois päältä (nollaan), renderöinnin edistymisestä ilmoittavaa keltaista ja vihreää merkintää ei näy ja kaikki tehosteet toistetaan reaaliaikaisina. Tämä voi kuitenkin johtaa huonompaan toistolaatuun (menetettyjä kehyksiä, nykivä toisto), jos tehosteiden määrä ja monimutkaisuus ylittää järjestelmän käytettävissä olevan käsittelykapasiteetin.
Renderoi toistettaessa: Kun Automaattinen-asetusta käytetään, sovellus päättää järjestelmätietojen perusteella, voidaanko reaaliaikainen renderöinti suorittaa toiston aikana. Jos Pois päältä -asetusta käytetään, reaaliaikainen renderöinti on pois käytöstä toiston aikana, mutta jatkuu toiston loputtua.
Kolmannen osapuolen koodekit: Sallii Pinnacle Studion käyttää tietokoneeseen asennettuja kolmannen osapuolen koodekkeja, jolloin voit käyttää vielä useampia videoformaatteja. Huomaa: Osa kolmannen osapuolen koodekeista voi aiheuttaa kaatumisia tai virheitä Pinnacle Studiossa.
* Laitteistokiihdytys
Aktivoituna tämä ominaisuus siirtää osan prosessointikuormasta keskusyksiköltä lisälaitteistolle, esimerkiksi näytönohjaimelle. Laitteistokiihdytystuen määrä riippuu tietokoneesi keskusyksiköstä ja näytönohjaimesta.
Useimmat NVidia-ohjaimet tukevat CUDA-arkkitehtuuria. Kun tämä on käytettävissä, näytönohjainta käytetään H.264-koodauksen purkuun.
Tietokoneet, joissa on uusi Intel-suoritin ja Intel Quick Sync Video -ominaisuus, oivat koodata ja purkaa H.264- ja H.264 MVC-materiaalia nopeasti.
* Laitteistokiihdytyksen tyypin valinta
1 Valitse Pinnacle Studio -päävalikosta Ohjauspaneeli >Vienti ja esikatselu.
2 Valitse Laitteistokiihdytys-alueella vaihtoehto Tyyppi-pudotusluettelosta.
* Stereoskooppinen
3D-oletuskatselutila: Tällä asetuksella valitaan stereoskooppisen 3D-sisällön oletus Pinnacle Studiossa. Katso lisätietoja kohdasta 3D-katselutilan vaihto. Lisätietoja on kohdassa Kirjastossa näytettävien kohteiden valitseminen.
Vasen silmä tai Oikea silmä: Stereoskooppisen sisällön esikatselu voidaan määrittää näyttämään vain joko vasemman tai oikean silmän näkymä.
Vierekkäin: Vierekkäin-esikatselutilassa voit tarkastella molempien puolien yksittäisiä 2D-kuvia yhtä aikaa.
Erotus: Varsinaisen kuvasisällön sijaan näytetään vasemman ja oikean ruudun erot. Identtiset alueet näytetään neutraalin harmaana.
Shakkilauta: Oikean ja vasemman silmän näkymät vaihtelevat 16x9-ruudukon vierekkäisissä soluissa.
Anaglyfi: Stereoskooppinen Anaglyfi-esikatselu sopii sisällön katsomiseen stereoskooppisilla puna–syaani-laseilla.
3D-televisio (vierekkäin): Tätä tilaa voidaan käyttää 3D-lisänäytön tai -projektorin kanssa.
3D-kuva Jos järjestelmäsi on 3D-yhteensopiva ja ohjainasetuksissasi on valittuna steroskooppinen 3D, stereoskooppisen sisällön esikatselu tapahtuu oletuksena 3D-kuvana.
Pysäyttäminen ei ole mahdollista, kun 3D-kuva aktivoidaan: Tämä asetus voidaan valita, kun Studiota käytetään 3D-yhteensopivalla tietokoneella, jonka ohjainasetuksissa on valittuna stereoskooppinen 3D. Pysäyttäminen ei ole mahdollista, kun 3D-kuva aktivoidaan on oletuksena pois päältä. Valinnan ollessa päällä toisto pysäytetään automaattisesti aina, kun 3D-kuva otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä toiston aikana.